Slaveni latvieši ubago Stacijas laukumā. FOTO
Slavenības
2016. gada 20. oktobris, 06:39

Slaveni latvieši ubago Stacijas laukumā. FOTO

Jauns.lv

Pirms desmit gadiem slavenības patiešām bija gatavas trakām lietām. Piemēram! „Lūdzu, palīdziet bijušajai Eolikas dalībniecei” – ar tādu plakātu rokās Rīgas Centrālās stacijas laukumā ubagoja dziedātāja Olga Rajecka. Viņa vēsajā oktobra vakarā bija saģērbusies saburzītā mētelī uz apsējusi lielu lakatu ap galvu, taču tik un tā šajā bomzī garāmgājēji atpazina slaveno dziedātāju.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Olga nebija vienīgā, kas diedelēja naudu. Uz stacijas tuneļa kāpnēm ar zilumu zem acs ļaužu žēlsirdību centās izlūgties dziedātājs Dons, ubagoja arī rokeris Frīdis, dziedātāji Roberto Meloni un Ivo Grīsniņš-Grīslis, kā arī šlāgermūziķe Agnese Rozenbauma un modes māksliniece Šeila ar savu sunīti?

Tas viss notika tieši pirms desmit gadiem – 2006. gada 21. oktobrī. Izrādās, ka tovakar šādi - pārģērbušiem par ubagiem - sabiedrībā pazīstami ļaudis vāca līdzekļus labdarībai un sacentās, kurš vairāk saubagos. Bet saziedotie līdzekļi nodotia Rīgas nakts patversmei, lai bezpajumtnieki varētu dosies ekskursijā uz Siguldu apskatīt zelta rudeni.

Atskatāmies vēsturē, kā šī akcija notika, un, kurš no viņiem tad visvairāk saubagoja?


Nākamā lapa: Dziedātāja Olga Rajecka