Škutāns ar Kolosovu sajūsminās par skotu nacionālo ēdienu haggis. FOTO
Kad viesnīcas Europa Royale Hotel restorānā „Benjamiņš” norisinājās augstvērtīga viskija degustācijas pasākums skotu noskaņās, sabiedrībā pazīstamiem viesiem bija iespēja baudīt augstvērtīgu skotu viskiju, kā arī skotu nacionālo ēdienu – pildītu aitas kuņģi haggis.
Izsmalcinātajās vakariņās tika uzaicināti vairāki sabiedrībā pazīstami ļaudis, kā, piemēram, modes žurnāliste Maija Silova ar draugu, uzņēmēju Raimondu Elksni, dziedātāja Diāna Pīrāgs ar savu franču draugu Frenku Često, dejotāju pāris Valdis Škutāns un Alise Kolosova, aktrise Zane Vaļicka ar vīru Gundaru Pētersonu, viskija cienītāji - ekspremjers Māris Gailis un viņa ceļojumu kompanjons Jānis Vaišļa, radio „Skonto” programmu vadītājs Valdis Melderis, modes mākslinieks Bruno Birmanis un citi.
Degustācijā tika baudīti vairāki augstvērtīgi „Burn Stewart Distillers” ražotnes viskiji – „Deanston”, „Bunnahabhain” un „Tobermory”, no kuriem dārgākais ir „Bunnahabhain 25YO”, kas maksā aptuveni divsimt latus pudele. Ar šiem dzērieniem viesus iepazīstināja viena no pasaulē retajām viskiju ekspertēm sievietēm Kirstie McCalluma no Skotijas.
Vakariņās galdā tika celts laša tartars, šokolādes kūka „Benjamiņš”, kas dekorēta ar zeltu un svaigām ogām, bet vakara kulminācija bija skotu nacionālais ēdiens haggis – pikants pudiņš, kas satur aitas gaļu. Kā jau tradicionāli tas pienākas, hagiss tika sagaidīts ar dūdu skaņām, aplausiem un stāvot kājās. Hagiss, kas pildīts aitas zarnā, tika pasniegts ar kartupeļu biezeni, krāsnī ceptiem kāļiem, cukini, karamelizētiem burkāniem un šalot sīpolu mērci, un daudziem viesiem šī bija pirmā iepazīšanās reize ar šo tradicionālo skotu ēdienu.
Lūk, neliels ieskats šajās izsmalcinātajās vakariņās!