Māris Olte bučo krēslu no makulatūras. FOTO
TV seja Māris Olte neslēpj prieku par izveidoto krēslu „Dabas klēpis” no videi draudzīga materiāla. Viņš pat metās to sabučot.
Slavenības
2013. gada 28. aprīlis, 04:20

Māris Olte bučo krēslu no makulatūras. FOTO

Jauns.lv

Par mākslinieces Indras Sproģes radīto mākslas instalāciju „Dabas klēpis”, kas izveidota kā krēsls ar sievišķām formām, sevišķi sajūsminājās TV raidījumu vadītājs un dabas draugs Māris Olte.

Lai pievērstu uzmanību papīra pārstrādes problēmai, tirdzniecības centrā „Spice Home”, šonedēļ atklāta mākslinieces Indras Sproģes rādītā mākslas instalācija „Dabas klēpis”, kas izveidota kā krēsls ar īpaši sievišķīgām formām.

Krēslā steidza iesēsties gan „Spices” direktore Iveta Lāce, gan citi klātesošie, taču Māris Olte nelaida garām īpašo mākslas darbu iepazīt tuvāk, to kārtīgi aptaustot un pat noskūpstot.

Indras Sproģe stāsta, ka instalācija radīta no otrreiz pārstrādāta papīra, tādējādi parādot, cik dažādos veidos var izmantot makulatūru. „Mākslas instalācija veidota no makulatūras, to sasmalcinot un pēc tam pārstrādājot „popjē-mošē” masā. Dabas klēpis simbolizē nepieciešamo mijiedarbību cilvēka un dabas attiecībās. Jāpiebilst, ka tajā mēs varam tik komfortabli justies tikai tad, ja ar savām ikdienas darbībām dodam ieguldījumu tās saglabāšanā un saudzēšanā,” „Dabas klēpja” prezentācijā sacīja mākslas darba autore.

Savukārt Māris Olte uzskata, ka pēdējos gados arvien vairāk tiek domāts par dabas saudzēšanu, tomēr veiksmīgam rezultātam vajadzīga visas sabiedrības iesaistīšanās: „Mūsu patērētāju sabiedrībā ir daudz cilvēku, kurus es saucu par akmeņu izmētātājiem. Tie ir ļaudis, kuri ne tikai piemēslo mūsu vidi, bet arī to nesaudzē un rīkojas izšķērdīgi.  Ar gadiem arvien vairāk un vairāk tiek domāts par šo izmētāto akmeņu savākšanu un viena no opcijām ir piešķirt lietām jaunu elpu.  Makulatūras pārstrāde ir gluži kā otrā iespēja!”

Lai aicinātu sabiedrību dzīvot zaļi,, „Spice Home”, 1. stāvā līdzās mākslas instalācijai atklāta papīrfabrikas „Līgatne” makulatūras nodošanas punkts. Tajā ikviens var ievietot aprakstītu biroja papīru, aploksnes, grāmatas, preses izdevumus un citus papīra izstrādājumus, kas pārtaps jaunās lietās.


Kasjauns.lv/Foto: Mārtiņš Ziders