Slavenības
2013. gada 14. jūlijs, 23:20

Tenors Plasido Domingo izrakstīts no slimnīcas

Jauns.lv

Spānijas tenors Plasido Domingo izrakstīts no Madrides slimnīcā, kur pavadīja piecas dienas ārstējoties no plaušu embolijas, kas nozīmē plaušu artērijas bloķēšanos.

Mikroemuāru vietnē "Twitter" Domingo ievietoja fotogrāfiju, kas datēta sestdien un kurā viņš redzams atveram automašīnas durvis, ar parakstu "dodos mājās". Svētdien viņš apstiprināja ziņu aģentūrai "Associated Press", ka ir izrakstīts no slimnīcas.

72 gadus vecā operas tenora dēls Alvaro Domingo prognozēja, ka tēvam trīs nedēļas būs jāpavada Madridē, atkopjoties no slimības, bet pats slavenais dziedātājs uzsvēra, ka nedomā doties pensijā.

Tenora Losandželosā bāzētā publiciste Nensija Selcera iepriekš sacīja, ka embolismu izraisīja dziļo vēnu tromboze, kas ierasti rodas kājās.

Domingo, kas pasaules slavu iemantoja ar trīs tenoru -   Domingo, Hosē Karerasu un jau mūžībā aizgājušo Lučano Pavaroti - koncertiem, atcēlis sešus šomēnes Madridē paredzētos koncertus.

Viņš aktīvi turpināja koncertēt arī pēc resnās zarnas vēža operācijas 2010.gadā.

Madridē dzimušais Domingo bērnībā ar ģimeni pārcēlās uz Meksiku. Viņš ieguvis vairākas "Grammy" balvas un kopumā viņam bijušas 134 skatuves lomas, kas ir vairāk nekā jebkuram citam tenoram mūzikas vēsturē.

BNS