Viscaur notetovēts vīrietis zīmējumus uz sejas sāk pārveidot 3D formātā. FOTO
Kad miesā dedzina līnijas, process ir ļoti sāpīgs, turklāt tetovētāja kabinets ļoti smird pēc nosvilinātas ādas.
Trakā pasaule
2013. gada 25. augusts, 08:30

Viscaur notetovēts vīrietis zīmējumus uz sejas sāk pārveidot 3D formātā. FOTO

Jauns.lv

33 gadus vecais Metjū Villens oficiāli ir visnotetovētākais vīrietis visā Lielbritānijā. Tagad viņš nolēmis pāriet nākamajā pakāpē, proti, zīmējumus pārveidot 3D formātā. Darbi uz fizionomijas jau sākušies.

80% Metjū ādas klāj tetovējumi, mīlestība pret ķermeņa apgleznošanu viņā dzima sešpadsmit gadu vecumā un tā arī nav atstājusies. Tagad viņš nolēmis doties tālāk – pa zīmējumu līnijām veikt tā dēvēto rētošanu. Process saistīts ar elektrību un miesas dedzināšanu, un šādā veidā Metjū cer panākt 3D efektu.

Instruments, ar ko darbs tiek veikts, atgādina pildspalvu, tikai ar elektrisko strāvu. Ādu sadedzina, nevis uzpilda ar krāsainu tinti. „Pēc būtības tas ir tas pats rīks, ko zobārsti izmanto, urbjot caurumus,” teic Metjū. Zīmējumu motīvi uz viņa auguma aizgūti no Maori ciltīm. „Es mīlu viņus un ar savu dzīvesveidu un zīmējumiem izsaku tiem cieņu,” viņš pamato zīmējumu izvēli.

3D formātā Metjū tetovējumus pārveido tetovēšanas meistars no Birmingemas, 40 gadus vecais Lī Vestvuds. Klients ar šādu prasību viņam ir pirmo reizi, bet jau tagad izdedzinātās līnijas Metjū pilnībā apmierinot, tāpēc sadarbība turpināšoties.

„Metjū ir malacis, jo šis process būs ilgs un šaušalīgi sāpīgs,” par savu klientu saka meistars. Viņš arīdzan neslēpj, ka dedzināšanas laikā visa telpa smirdot tā, ka varot pat iestāties šoks.

Kasjauns.lv, Foto: Bulls Press