Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Bizness un ekonomika

Latvija vēlas aktivizēt ekonomisko sadarbību ar Irāku

Jauns.lv

Turpinās Ārlietu ministrijas (ĀM) organizētā Latvijas uzņēmēju delegācijas vizīte Irākā, lai aktivizētu abu valstu ekonomisko sadarbību, aģentūru LETA informēja ĀM.

Uzņēmēji apmeklēja Bagdādi, kā arī valsts ziemeļos atrodošos Erbilu. 18.februārī jau notikušas tikšanās ar Irākas ārlietu ministra vietnieku Nazaru Alkhairullu, kurš apsveica Latviju ar vēlmi veicināt ekonomisko sadarbību un uzsvēra Irākas gatavību pārņemt Latvijas pieredzi inovatīvu tehnoloģiju ieviešanā.

Notikusi arī tikšanās ar Bagdādes mēru Saberu Nabetu Al-Esavi un Kurdistānas reģiona tirdzniecības un industriju ministru Senanu Chalabi, kā arī risinājās kontaktbiržas ar vietējiem uzņēmējiem un tirdzniecības kameru pārstāvjiem.

Delegāciju vada ĀM Ārējo ekonomisko sakaru veicināšanas nodaļas vadītājs Rūdolfs Brēmanis un Latvijas Attīstības un investīciju aģentūras direktors Andris Ozols. Braucienā piedalās uzņēmumu SIA "Spilva", AS "Olainfarm", AS "Jauda", SIA "Jelgavas pils aptieka", SIA "Colemont FKB Latvia" un citu Latvijas firmu pārstāvji.

Uzņēmuma "Jelgavas pils aptiekas" valdes locekle Dina Kurzemniece pozitīvi vērtē sadarbību ar Irāku, norādot, ka šajā valstī ir "perspektīva biznesa vide ar lielām izaugsmes iespējām, kur lieti noder mūsu vairāk nekā 20 gados uzkrātā pieredze konkurētspējīgas biznesa vides izveidē. Iespējas Irākā, it sevišķi Bagdādē, ir neizmērojamas".

Biznesa misija notiek Latvijas nerezidējošā vēstnieka Irākā Ata Sjanīša akreditācijas vizītes laikā, kas noslēdzas 20.februārī.

LETA