"Pirmais Baltijas kanāls" - šobrīd visskatītākais TV kanāls Latvijā
Kanāla PBK vērošanai aprīlī veltīti 11,6% no visa kopējā TV skatīšanās laika, un salīdzinot ar martu, tā skatīšanās laiks audzis par vienu procentpunktu.
Bizness un ekonomika
2014. gada 7. maijs, 14:55

"Pirmais Baltijas kanāls" - šobrīd visskatītākais TV kanāls Latvijā

Jauns.lv

(Papildināta 17:04 ar Sergeja Kruka komentāru) Aprīlī Latvijā par skatītāko televīzijas kanālu kļuvis "Pirmais Baltijas kanāls" (PBK), savukārt skatītāko trijniekā ierindojies cits krievu valodā raidošs kanāls "NTV Mir Latvija", kas trešo vietu dala ar kanālu LNT, liecina pētījumu kompānijas TNS dati.

Kanāla PBK vērošanai veltīti 11,6% no visa kopējā TV skatīšanās laika, un salīdzinot ar martu, tā skatīšanās laiks audzis par vienu procentpunktu. Otrajā vietā ierindojas kanāls TV3 ar 10,8% skatīšanās laika, kas, salīdzinot ar iepriekšējo mēnesi, samazinājies par 1,3 procentpunktiem. Par trešo populārāko, līdzās kanālam LNT, kļuvis kanāls "NTV Mir Latvija" - abiem kanāliem skatīšanās laiks sasniedz 9,3%. "NTV Mir Latvija" popularitāte aprīlī, salīdzinot ar martu, pieaugusi par 1,2 procentpunktiem, LNT - par 0,4 procentpunktiem.

Vislielāko kritumu aprīlī piedzīvojis kanāls "Russia RTR", kas saistīts ar tā retranslēšanas aizliegumu nacionālajos kabeļtīklos. "Russia RTR" skatīšanās laiks sarucis par 4,6 procentpunktiem un aprīlī bija 1,7%.

Aprīlī kritušies arī LTV1 un LTV7 reitingi, attiecīgi par 0,4 procentpunktiem un 0,1 procentpunktu, salīdzinot ar martu. Iepriekšējā mēnesī LTV1 skatīšanās laiks bijis 8,1%, bet LTV7 - 2,7%. Reitingi kritušies vēl arī kanālam "CTC Baltija" un video, taču visiem pārējiem kanāliem aprīlī vērojams kāpums.

Kās ziņots, martā skatītākais televīzijas kanāls bijis TV3, otrajā vietā ar strauju pieaugumu ierindojās PBK, bet trešajā vietā bijis kanāls LNT.

Krievijas kanālu popularitātes pieaugumu izraisījis kanāla "RTR Rossija" retranslācijas aizliegums, kā arī kopējā ažiotāža ap šo tēmu, aprīļa televīzijas reitingus skaidroja Rīgas Stradiņa universitātes profesors mediju eksperts Sergejs Kruks.

Viņš norāda, ka cilvēki vienmēr interesējas par to, ko aizliedz, un - jo lielāka ažiotāža, jo lielāka interese par to. Diskusijas par "Rossija RTR" kanāla aizliegumu izraisījušas pastiprinātu cilvēku interesi par krievu kanāliem, tādā veidā panākot pretēju efektu. Tāpat iedzīvotāji krievu kanālos turpinājuši vērot notikumus Ukrainā.

LETA, Foto: Evija Trifanova/LETA