"21st Century Fox" atsakās no "Time Warner" iegādes
Ruperts Mērdoks paziņoja, ka viņa "21st Century Fox" ir atteikusies no ASV izklaides industrijas giganta "Time Warner" iegādes.
Bizness un ekonomika
2014. gada 6. augusts, 10:43

"21st Century Fox" atsakās no "Time Warner" iegādes

Jauns.lv

Austrālijas mediju magnāts Ruperts Mērdoks otrdien paziņoja, ka viņa televīzijas un kino filmu grupa "21st Century Fox" ir atteikusies no plāniem iegādāties ASV izklaides industrijas gigantu "Time Warner".

"Time Warner" jūlijā noraidīja "Fox" piedāvājumu iegādāties to par apmēram 80 miljardiem ASV dolāru (60 miljardiem eiro), un ziņa par šo noraidīto piedāvājumu negatīvi ietekmēja "Fox" akciju cenu, sacīja Mērdoks.

Mērdoks sacīja, ka nolēmis atteikties no šī darījuma, lai gan tam "ir ievērojama stratēģiska nozīme un pārliecinošs finansiāls pamatojums, un mūsu pieeja vienmēr bijusi draudzīga".

"Fox" un "Time Warner" apvienošana būtu ievērojami mainījusi ASV mediju industriju un izveidojusi vienu no pasaulē lielākajiem mediju konglomerātiem.

Kompānijai "Time Warner" pieder vairāki finansiāli pievilcīgi kabeļtelevīzijas kanāli, tostarp HBO, TNT un TBS, savukārt "21st Century Fox" īpašumā ir ASV dominējošais kanāls "Fox News".

Mērdoks pērn sadalīja savu mediju konglomerātu "News Corp." divās firmās: izdevējdarbības uzņēmumā, kas saglabāja nosaukumu "News Corp.", un televīzijas un kino holdingā "21st Century Fox".

BNS/Foto: EPA/LETA