3dienas
1stundas
33minūtes
33sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
VIDEO: Īlons Masks izrāda savu jauno robottaksometru
foto: ZUMAPRESS.com
Kā no nākotnes – robottaksometram nav ne stūres, ne pedāļu.
Auto un tehnoloģijas

VIDEO: Īlons Masks izrāda savu jauno robottaksometru

Māris Puķītis

Kas Jauns Avīze

Tehnoloģiju magnāts Īlons Masks izrādījis pašbraucošu taksometru “Cybercab” un 20 cilvēkiem vai kravām paredzētu “Robovan” – bez stūres un pedāļiem.

Ar “Cybercab” Masks efektīgi piebrauca pie “Warner Bros Studios” netālu no Losandželosas, kur noritēja pasākums. "Tesla" vadītājs sola, ka elektriskais robotauto maksās mazāk nekā 30 000 ASV dolāru, tam būs bezvadu uzlāde un futūriskais spēkrats būs desmit reižu drošāks nekā cilvēku vadītas automašīnas.

"Tesla" jau izgatavojusi 50 šādu auto, un uzņēmums plāno nākamgad Teksasā un Kalifornijā sākt “pilnībā autonomu, neuzraudzītu” braukšanu un pēc tam pāriet uz ražošanu. Masks pauž pārliecību, ka tie būs nopērkami vēl pirms 2027. gada, taču viņa termiņu prognozes jau daudzkārt nav piepildījušās.

“Financial Times” raksta, ka investori nav sajūsmā, jo gaida nevis nākotnes brīnumus, bet peļņu jau tagad, īpaši, kad "Tesla" elektroauto asu konkurenci rada Ķīnas lētākais piedāvājums. 

Pirms desmit gadiem Masks solīja, ka amerikāņiem robottaksometri būs pieejami 2017. gada beigās, 2019. gadā viņš prognozēja, ka jau 2020. gadā pa ASV ielām brauks miljons šādu auto.