FOTO: šodien darbu sāk "Indexo banka"
foto: Publicitātes
INDEXO Bankas valdes priekšsēdētājs Valdis Siksnis.
Bizness un ekonomika
2024. gada 28. augustā, 16:12

FOTO: šodien darbu sāk "Indexo banka"

Biznesa nodaļa

Jauns.lv

2024. gada 28. augustā darbu sāk jaunā AS "Indexo banka, kas ir pirmā jaunā kredītiestāde Latvijā kopš pievienošanās Eirozonai.

"Latvijas finanšu vides un arī visas ekonomikas problēma ir zemais konkurences līmenis banku sektorā - banku it kā ir daudz, taču aktīva konkurences cīņa to starpā nav jūtama. Inovācijas ir apstājušās un klientiem vairs netiek piedāvāti izdevīgākie risinājumi. Kā liecina Eiropas Centrālās bankas dati, Latvija šī gada pirmajā ceturksnī pēc kredītu apjoma pret IKP ieņēma pēdējo vietu Eiropas Savienībā. Latvijā šis kredītu īpatsvars bija 28%, kamēr ES vidēji tas bija 82%, bet Igaunijā - 59%. Neko nemainot, Latvija turpinās atpalikt no saviem kaimiņiem un ES vidējo pārticības līmeni nesasniegs vēl ilgi. Mēs jau sapurinājām un pamodinājām konkurenci agrāk stagnējošajā Latvijas pensiju pārvaldes nozarē, tagad ir pienācis laiks banku sektoram," stāsta Valdis Siksnis, viens no INDEXO dibinātājiem un jaunās INDEXO Bankas valdes priekšsēdētājs.

INDEXO ir Latvijas Bankas licencēta ieguldījumu pārvaldes sabiedrība, kas Latvijā piedāvā mūsdienīgus 2. un 3. pensiju līmeņa plānus. INDEXO ir visstraujāk augošais pensiju pārvaldītājs Baltijā pēc klientu skaita ar vairāk nekā 136 tūkstošiem klientu un vairāk nekā 1,16 miljardiem eiro pārvaldībā un Nasdaq Riga biržā kotēts uzņēmums ar gandrīz 6 000 akcionāriem.

2024. gada 28. augustā darbu sāk jaunā AS INDEXO Banka, kas ir pirmā jaunā kredītiestāde Latvijā kopš pievienošanās Eirozonai.

INDEXO Bankas atklāšana

2024. gada 28. augustā darbu sāk jaunā AS INDEXO Banka, kas ir pirmā jaunā kredītiestāde Latvijā kopš pievienošanās Eirozonai.

INDEXO Grupā ietilpstošā INDEXO Banka ir ieguvusi licenci kredītiestādes darbībai un plāno uzsākt finanšu pakalpojumu sniegšanu 28.augustā. INDEXO cīnās par labāku finanšu vidi Latvijā, un mūsu mērķis ir kļūt par finanšu pakalpojumu grupu, kas stiprina Latvijas iedzīvotāju labklājību, nodrošinot mūsdienīgus, personalizētus pakalpojumus.