Aviokompānija kļūdas dēļ simtiem pasažieru pārdevusi pirmās klases biļetes par smieklīgu cenu
foto: Shutterstock
Tūrisms
2024. gada 27. augustā, 11:19

Aviokompānija kļūdas dēļ simtiem pasažieru pārdevusi pirmās klases biļetes par smieklīgu cenu

Biznesa nodaļa

Jauns.lv

Austrālijas aviokompānija "Qantas" kļūdas dēļ vairākiem simtiem pasažieru pārdevusi pirmās klases biļetes par niecīgu summu, ziņo BBC.

“Diemžēl šis ir gadījums, kad biļešu cena bija pārāk izdevīga, lai tā būtu patiesība,” sacīja Austrālijas aviokompānijas preses pārstāvis.

Ceturtdien, kad kļūdainais piedāvājums tika ievietots aviokompānijas tīmekļa vietnē, aptuveni 300 cilvēki ātri rezervēja lidojumus turp un atpakaļ starp Austrāliju un ASV, maksājot par 85% mazāk nekā būtu jāmaksā patiesībā.

"Qantas" paziņoja, ka pasažierus, kuri iegādājās izdevīgās biļetes, bez papildu maksas pārsēdinās biznesa klasē, kas ir par vienu pakāpi zemāk nekā pirmā klase. Biļetes ar atlaidi vietnē bija pieejamas aptuveni astoņas stundas.

Pasažieri par šo pirmās klases biļeti ierasto aptuveni 20 000 Austrālijas dolāru (ap 12 tūkstoši eiro) vietā samaksāja dažus tūkstošus Austrālijas dolāru. Biļetes cenā iekļauts arī viskijs un šampanietis, bezmaksas maltīte, ērta guļamvieta un spilvens. 

Tomēr aviokompānijas noteikumos un nosacījumos, kad klienti veic rezervāciju, ir norādīts, ka gadījumā, ja biļetes cenā ir kļūda, kas ir acīmredzama, aviokompānijai ir tiesības atcelt rezervāciju un pilnībā atmaksāt naudu.

“Labas gribas žesta vārdā mēs klientiem pārrezervējam lidojumu biznesa klasē bez papildu maksas. Klientiem ir arī iespēja saņemt pilnu naudas atmaksu,” teikts "Qantas" paziņojumā. Pasažieris, kas ceļo biznesa klasē, par biļeti joprojām maksās par 65% mazāk nekā parasti, norādīja aviokompānija.

Šī nav pirmā reize, kad aviokompānija kļūdaini piedāvā atlaides - 2019. gadā "Cathay Pacific" nejauši pārdeva biznesa klases sēdvietas par 675 ASV dolāriem.