Auto un tehnoloģijas
2024. gada 16. augustā, 08:33

Auto ziņas: "Cupra Leon Sportstourer" braucējs vērtē atjaunināto modeli

Auto ziņas

Jauns.lv

Modernizēto "Cupra Leon Sportstourer" pie "Autobravas" var nopirkt jau kopš jūlija. Iepriekšējās paaudzes modeļa lietotājs vērtē atjauninātā Leon dizainu, vadītāja saskarnes un pat audiosistēmu.

Ar savu "Leon ST VZ" Artūrs Škutāns nobraucis jau 70 000 kilometru. Patīk vadāmība un dizains, bet mazliet pietrūkst saturīgākas skaņas izolācijas. Vēl viens "Cupra" pluss ir tas, ka gandrīz viss jau iekļauts bāzes aprīkojumā. Viss, ko var pievienot ir panorāmas jumts un jaudīgāka audiosistēma. Agrāk izmantoto "Beats Audio" tagad aizstājusi "Sennheiser" firmas sistēma.

Jaunajam "Cupra Leon" ir daudz modernāka optika priekšā, taču Artūru mazliet mulsina retie priekšējās restes spraišļi. Tie ir tik plati, ka cauri var izkļūt akmens vai pat putns, un teorētiski sabojāt radiatoru. Aizmugurē parādījusies vienlaidus gaismas svītra ar izgaismotu "Cupra" logo. Savukārt bagāžnieka vāka atvēršanas poga paslēpusies labās puses lukturī.

Centrālā ekrāna izmērs tagad ir 13 collas agrāko desmit vietā, un t.s. slaideri apakšā nu ir izgaismoti. Nemainīgi labi ir dziļie sporta sēdekļi, kas ļauj bez pārtraukuma veikt garus pārbraucienus. "Autobrava" cenu lapā pagaidām atrodams tikai Artūra izmēģinātais "Cupra Leon ST" modelis ar bāzes motoru. Tiklīdz tam pievienosies jaunā 333 zirgspēku versija - noteikti ziņosim!