Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Auto un tehnoloģijas

Auto ziņas: Uzlabotie "Cupra Formentor" un "Leon Sportstourer" jau pieejami Latvijā

Biznesa nodaļa

Jauns.lv

Savulaik no izteikti autoentuziastu zīmola šodien spāņu "Cupra" ir kļuvis par plašpattēriņa un tautā iecienītu marku. TV Autoziņu komanda devās uz Spāniju izlūkot, kas tad mainījies jaunajam "Cupra Formentor".

Reizē ar krosoveru "Formentor" apjomīgus uzlabošanas darbus piedzīvojis arī universālis "Leon Sportstourer". Spilgtākā feislifta pazīme ir jaunie priekšējie lukturi ar trīsstūra formas elementiem.

foto: Ekrānuzņēmums
"Cupra Formentor" uzlabojumi nāk īstajā brīdī.
"Cupra Formentor" uzlabojumi nāk īstajā brīdī.

Zem motora pārsega slēpjas vai nu 1,5 litru 150 ZS benzīna dzinējs vai VZ modeļiem paaugstinātas jaudas divlitru turbo ar nu jau 333 ZS - tikpat cik jaunākajam "Audi S3" un ierobežotā izlaiduma "Golf R 333". Zīmīgs jaunums ir lādējamā hibrīda jeb PHEV versija. Par šo varētu būt lielāka interese tiem, kam ir iespēja lādēt automašīnu mājās, jo tagad ar lādējamo hibrīdu var nobraukt līdz 120 km ar elektrību vien. Baterijas kapacitāte salīdzinot ar iepriekšējo modeli ir gandrīz divkāršojusies. Uzlādes ātrums arī ir lielāks, un pirmo reizi ir iespēja izmantot arī ātro uzlādi. Jaudīgākā "Formentor" spraudņa hibrīda jauda ir 272 zirgspēki. Neatkarīgi no dzinēja pilnveidota arī Formentor kabīne. Solīdāki apdares materiāli un pilnīgi jaua audiosistēma. Beats audio vietā gan Formentor un Leon vajadzībām stāsies jaudīgāka Senheiser tehnika. Beidzot  klimata un skaļuma regulēšanas "slaideri" tumšajā diennakts laikā būs izgaismoti. Jaunie "Cupra Formentor" un "Leon Sportstourer" jau ieradušies Latvijā. Interesenti tos var aplūkot "Cupra" dīlera "Autobrava" autosalonā.