Itālijas Toskāna maksās no 10 tūkstošiem eiro tiem, kas uz turieni pārcelsies
foto: IMAGO/Harald Dostal/Scanpix
Itālijas pilsēta Luka Toskānas reģionā.
Tūrisms

Itālijas Toskāna maksās no 10 tūkstošiem eiro tiem, kas uz turieni pārcelsies

Biznesa nodaļa

Jauns.lv

Itālijas Toskānas reģiona varas iestādes uzsākušas jaunu programmu, kuras ietvaros cilvēkiem maksās par to, ka viņi tur pārcēlušies dzīvot. Tā vēsta "Business Insider."

Programma ar nosaukumu "Revolūcija kalnos" ir daļa no centieniem reģiona iedzīvotāju skaita stabilizēšanā, kas samazinās. Izveidots kopējais fonds 2 800 000 eiro apmērā, no kura maksās tiem, kas nolems apmesties reģiona laukos.

Fonds cilvēkiem izmaksās grantus 10 000 līdz 30 000 eiro apmērā, lai viņi varētu pārcelties uz Toskānu un saremontēt tur lauku māju, kurā apmetīsies.

"Mērķis ir veicināt kalnu teritoriju atkārtotu apdzīvošanu un sociālekonomisko atdzimšanu, darbojoties pret šo teritoriju marginalizāciju," informē organizatori.

Grantam jāsedz 50% no mājas remonta izmaksām kādā no Toskānas 76 pilsētiņām ar mazāk nekā 5000 iedzīvotāju.

Programma pieejama pašiem itāļiem, Eiropas Savienības (ES) pilsoņiem, kā arī trešo valstu pilsoņiem, kuriem ir vismaz 10 gadus ilga atļauja ilgstošai dzīvošanai ES. Kandidātiem, kuri atbilst prasībām, jāuzņemas saistības padarīt Toskānas nekustamo īpašumu par savu pamatmāju. Pieteikšanās programmai noslēdzas 27. jūlijā.

Tēmas