Eksperts nosauc "saprātīgāko" lietu, ko pateikt darba intervijā
foto: Shutterstock
Bizness un ekonomika

Eksperts nosauc "saprātīgāko" lietu, ko pateikt darba intervijā

Biznesa nodaļa

Jauns.lv

Lai darba intervija noritētu veiksmīgi, ir jāuzsver savas svarīgās īpašības, pārliecināts "LinkedIn" karjeras eksperts Endrjū Makkaskils.

"Darba intervija ir performance, un, lai labi uzstātos, ir jāmēģina. Labākie intervētāji ir cilvēki, kuri ir izmēģinājuši savas tēzes ar mentoru, draugu vai pat vecu kolēģi, jo tas palīdz justies droši un ērti," viņš sacīja intervijā CNBC raidījumam "Make it".

Pēc eksperta teiktā, lai arī dažādas vakances prasa no cilvēka dažādas prasmes, pastāv universālas stratēģijas pārrunām. Piemēram, sarunas beigās var izdarīt šādu paziņojumu:

"Es gribu uzsvērt, cik ļoti es vēlos iegūt šo darbu. Uzskatu, ka manas prasmes un pieredze tam ir ideāli piemērota, un ka spēšu spēcīgi pozitīvi ietekmēt komandu. Tāpēc..."

Šis paziņojums parāda divas būtiskas īpašības, kurām uzmanību pievērš algotu darbu menedžeri: entuziasmu un pārliecību. Eskperts norāda, ka jūs diez vai atstāsiet iespaidu uz sarunu biedru, ja šķitīsiet neitrāls vai vienaldzīgs pret darbu.

Tāpat ir svarīgi skaidri formulēt savas stiprās puses un pastāstīt par vērtību, ko varat piedot komandai. Vīrietis iesaka savu skaidrojumu padarīt īsu, koncentrējoties uz divām trim vakances aprakstā norādītajām prasmēm.

Tēmas