0dienas
6stundas
23minūtes
37sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Bizness un ekonomika

FOTO, VIDEO: vēsturiskajā Sarkanā Krusta slimnīcas ēkā atklāts "ARS" jaunais stacionārs

Jauns.lv / LETA

Ceturtdien, 30.maijā, vēsturiskajā Sarkanā Krusta slimnīcas ēkā atklāts SIA "Medicīnas sabiedrības"ARS" jaunais stacionārs un konsultāciju nodaļa.

"Bijušās Sarkanā Krusta slimnīcas galvenā korpusa rekonstrukcija ir pirmais solis daudzfunkcionāla slimnīcas kompleksa izbūvei nākotnē. Šobrīd, ievērojot Eiropas standartus un tendences pacientu un darbinieku labbūtības nodrošināšanai ārstniecības procesā, arhitektoniski vērtīgā ēka atdzimstot ieguvusi gan visaugstākā līmeņa medicīnas tehnoloģijas un pacientam draudzīgu interjeru, gan Zaļajam kursam atbilstošus, Latvijā medicīnas būvēs iepriekš nelietotus inženiertehniskos risinājumus," norāda "ARS" biroja vadītāja Dita Tomsone. Pēc viņas paustā, ēka ir kļuvusi par vietu, kurā medicīnas māksla satiekas ar arhitektūras mākslu un tēlotājmākslu.

Atklāts ARS" jaunais stacionārs un konsultāciju nodaļa.

Medicīnas sabiedrības "ARS" jaunā stacionāra atklāšana

Ceturtdien, 30.maijā, vēsturiskajā Sarkanā Krusta slimnīcas ēkā atklāts SIA "Medicīnas sabiedrības ARS" jaunais stacionārs un konsultāciju nodaļa.

Stacionāra atklāšanā piedalījās veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV) un izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša (JV).

Ēkai piešķirts Reģionālas nozīmes kultūras pieminekļa statuss. Ieguldot ARS privātos līdzekļus, tā piedzīvojusi savu atdzimšanu un atkal ir kļuvusi pieejama sabiedrībai. Savulaik Sarkanā Krusta slimnīcas darbinieki šo ēku esot dēvējuši par "Sirds slimnīcu", un daudziem šobrīd praktizējošiem ārstiem un mediķiem šī vieta ir bijusi pirmā prakses un darba vieta.

Sarkanā Krusta slimnīcas galvenā ēka būvēta 1909. - 1912.gadā pēc Frīdriha Šefela projekta un pirmie pacienti tajā tika uzņemti 1919.gadā. Ēka paplašināta, 1933.gadā pēc Aleksandra Kinklāva projekta, izbūvējot blakus esošos korpusus. Pēdējais kapitālais remonts slimnīcas ēkām tika veikts 1974.gadā, bet 1995.gadā slimnīcu slēdza. Pakāpenisku Sarkanā Krusta slimnīcas galvenā korpusa atjaunošanu Medicīnas sabiedrība "ARS" uzsāka 2010.gadā, 2016.gadā ēkas renovētajā pirmajā stāvā atklājot ARS Diagnostikas klīniku.