Kalnciema kvartālā desmit ražotāji piedāvās nogaršot savus labākos sidrus
foto: Shuutterstock
Attēlam ir ilustratīva nozīme.
Bizness un ekonomika
2024. gada 25. maijā, 08:34

Kalnciema kvartālā desmit ražotāji piedāvās nogaršot savus labākos sidrus

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Piektdien, 25. maijā, Kalnciema kvartālā, Rīgā norisināsies Sidra tirgus, informēja biedrībā "Lauku ceļotājs".

Pasākumā desmit Latvijas sidrdari stāstīs, rādīs, dos nogaršot un tirgos savus labākos sidrus. Nobaudāmi būs gan saldie, gan pussaldie, gan sausie, gan bezalkoholiskie sidri, gan sidri ar dažādām papildu garšām - upeņu, apiņu, aroniju un citām.

Sidrus, kas darīti no Latvijas ābeļdārzu āboliem, tirgos dažādi ražotāji. Plkst. 11:00  sidra draugus un interesentus uzrunās sidrdaris un vīndaris Mārtiņš Barkāns ("Abavas vīna darītava") un neatkarīgs pasaules mēroga sidra eksperts ar 15 gadu pieredzi no Apvienotās Karalistes, sidra zinātāju pasaulē pazīstams kā “Sidrologs” - "Gabe Cook".  

Plkst. 12:00-12:30 Kalnciema kvartāla tirgus laukumā notiks Latvijas sidru degustācija un balsojums. Šajā pusstundā ikviens varēs nogaršot vienu no katra ražotāja sidriem un nobalsot par savu mīļāko Latvijas ābolu sidru. 

Plkst. 12:30 uzreiz pēc degustācijas notiks izloze ar dzirkstošām balvām.

Šajā vasarā visi sidrdari gaida ciemos arī savās saimniecībās - izstaigāt ābeļdārzus, apskatīt sidra ražošanas procesu, nogaršot dzērienu, uzklausīt aizraujošos sidra stāstus un uzzināt, kā atrast un izvēlēties īsto sidru veikalu plauktos. Brauciet ciemos, lai lauztu mītus par sidru kā lipīgi saldu, no koncentrāta ražotu limonādi, un atklātu īstā sidra jautro, dzirkstošo un daudzveidīgo dabu!