Auto un tehnoloģijas
2024. gada 22. maijs, 09:51

Vēlies pirkt jaunu auto? Latvijā parādās jauni auto finansēšanas modeļi

Biznesa nodaļa

Jauns.lv

Jaunas plašpatēriņa automašīnas Latvijā visbiežāk iegādājas līzingā. Taču pēdējā laikā tirgū parādās arī citi finansēšanas modeļi, un viens no tādiem ir daudzzīmolu auto tirgotāja "Auto Bassadone" programma FLEX.

Kā TV Autoziņām atklāja "Auto Bassadone" tirdzniecības vadītājs Rihards Mežoks, #FLEX ir līzings, taču bez pirmās iemaksas, uz 60 mēnešiem, taču automašīnu var atdot atpakaļ dīlerim jau pēc 12 mēnešiem. Mēneša maksājums ir nedaudz augstāks nekā tradicionālajā līzingā. Programmā iekļauti arī divi riepu komplekti ar uzglabāšanu, taču klientam pašam jāsedz apdrošināšanas un apkopes izmaksas. Tāpat jārēķinās ar to, ka nāksies aizpildīt līzinga pieteikumu un sagaidīt finansētāja atzinumu.

foto: Ekrānuzņēmums
Pēdējā laikā Latvijas tirgū parādās arī citi finansēšanas modeļi.

#FLEX izmaksu piemērs mazās klases automobilim ir 219 eiro mēnesī par Hyundai i20. Hyundai Tucson tas būtu ap 300 eiro mēnesī. Programmās pieejami arī elektromobiļi. Ar #FLEX programmas automašīnu piedāvājumu un izmaksām var iepazīties "Auto Bassadone" mājaslapas attiecīgajā sadaļā. Programma attiecas tikai uz tur atrodamajiem automobiļiem, kas ir jau saražoti un atrodas noliktavā. Automašīnām ir nobraukuma ierobežojums 10 000 km gadā, taču par piemaksu limitu var palielināt.