Bizness un ekonomika
2024. gada 15. maijs, 17:22

VIDEO: no 1. jūlija plāno ieviest jaunu nodokli, kas skars lietoto apģērbu pircējus

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Jau no 1. jūlija Latvijā iecerēts ieviest vēl vienu nodokli , kas vairāk vai mazāk, bet skars visus apģērbu pircējus. “360TV ZIŅneši” skaidroja, vai te iespējams vēl ko mainīt.

No 1. jūlija Latvijā plāno ieviest dabas resursu nodokli tekstilizstrādājumiem, kas tieši ietekmēs pircējus, kas iepērkas lietoto apģērbu veikalos. Par jauno nodokli sajūsmu neizrāda nedz tirgotāji, nedz 25 procenti Latvijas iedzīvotāju, kas šādos veikalos iepērkas regulāri.

“Ja es gribētu nopirkt šādu kreklu, kas maksā 50  centus, tad kopā ar nodokli krekls maksās jau 80 centu, kas ir par 30 centiem dārgāk, kas ir gandrīz puse no cenas, kas nāk klāt,” norāda Latvijas Tirgotāju asociācijas prezidents Henriks Danusēvičs.

Tikmēr jauno apģērbu pircējus var nomierināt, ka, visticamāk, tie nekļūs dārgāki, bet ja kļūs, tad minimāli. Piemēram, blūzei, kas sver aptuveni simts gramus un maksā 39,95 eiro, pievienojot dabas resursu nodokli, gala cena varētu augt vien par 5 centiem, veidojot blūzes kopējo cenu 40 eiro. 

Taču, ņemot vērā drastisko cenas pieaugumu lietotajiem apģērbiem, portālā manabalss.lv pašlaik notiek parakstu vākšana par dabas resursu nodokļa atcelšanu  šiem tekstilizstrādājumiem. Parakstījušies jau gandrīz 5 tūkstoši iedzīvotāju.

Vairāk skaties video!