foto: LETA
Vilciena biļetes uz Valgu turpmāk tirgos tikai par pilnajām pamattarifa cenām
Elektrovilciens.
Bizness un ekonomika
2024. gada 10. aprīlis, 15:24

Vilciena biļetes uz Valgu turpmāk tirgos tikai par pilnajām pamattarifa cenām

Ziņu nodaļa

Jauns.lv / LETA

No 16. aprīļa biļetes dzelzceļa līnijā Rīga-Sigulda-Valga elektroniski varēs iegādāties tikai par pilnajām pamattarifa cenām.

ATD informē, ka, pieslēdzoties vienotajai sabiedriskā transporta biļešu sistēmai ar maršrutu Rīga-Sigulda-Valga, AS "Pasažieru vilciens" (PV) iepriekšējā pārdošanā biļetes uz 16.aprīli un turpmākajiem datumiem no piektdienas,11. aprīļa, tirgos tikai par pilnajām pamattarifa cenām.

""Pasažieru vilciens" (PV) turpinās nodrošināt biļešu tirdzniecību PV biļešu kasēs, pie konduktoriem, mobilajā lietotnē un mājaslapā, taču šīm biļetēm vairs netiks piemērotas atlaides," vēsta Autotransporta direkcija (ATD).

ATD gaidāmās izmaiņas skaidro ar "Pasažieru vilciena" biļešu maiņu uz jaunu tehnoloģisko platformu - biļešu tirdzniecību nodrošinās mobilo lietotņu tirgotāji, un tie arī varēs piemērot līdz 10% lielu atlaidi elektroniski iegādātajām biļetēm.

ATD atgādina, ka direkcija ir pabeigusi vienotās sabiedriskā transporta biļešu sistēmas izstrādi un uzsākusi tās ieviešanu reģionālās nozīmes autobusu maršrutos. Līdz šim sistēma ir pieslēgta un darbojas reģionālās nozīmes autobusu maršrutos Rīga-Kalngale-Carnikava-Kadaga, Rīga-Ādaži-Kadaga, Rīga-Ādaži-Podnieki-Garkalne un Rīga-Ādaži-Carnikava. Tāpat sistēmai ir pievienoti vilcienu maršruti dzelzceļa līnijās Rīga-Skulte un Rīga-Tukums.