Auto un tehnoloģijas
2024. gada 8. aprīlis, 09:33

Kā izskatās un ko pārdod "Aston Martin" un "Lamborghini" salonā Rīgā

Biznesa nodaļa

Jauns.lv

Šoreiz TV Autoziņas viesojās "Aston Martin" un "Lamborghini" pārstāvniecībā Latvijā, šo ēku K. Ulmaņa gatvē. Reti kurš zina, ka tur atrodas arī luksusa automašīnu serviss.

Ekskluzīvo auto marku "Aston Martin" un "Lamborghini" pārstāvniecība K. Ulmaņa gatvē  ietilpst "Automotive Holding" sastāvā. Tas ir vietējā kapitāla uzņēmums, kam bez šī autocentra pieder arī "Skandi Motors", "Green Motors", "Bentley Riga", "McLaren Riga" un jaunums - "Ferrari" autorizētais serviss Rīgā.

Ne katrs zina, ka arī aiz "Aston Martin" un "Lamborghini" salona arī atrodams luksusa automašīnu serviss, par kuru sīkāk Autoziņām stāsta pēcpārdošanas vadītājs Mārtiņš Ansonskis. Šādas auto markas mēdz dēvēt par ultra luksusa segmentu. Tā apkope un remonts prasa īpašu pieeju, tostarp arī speciālos instrumentus.

foto: Ekrānuzņēmums
Ne katrs zina, ka arī aiz "Aston Martin" un "Lamborghini" salona arī atrodams luksusa automašīnu serviss.

Lai iegūtu nepieciešamo kvalifikāciju, servisa meistara apmācību process aizņem 400 stundu teorijas un 200 stundu prakses. Apmācību beigās jākārto arī eksāmens. Tā kā automašīnas ir dārgas, bet to īpašnieki - ļoti aizņemti cilvēki, viņiem var neatlikt laika doties uz servisu. Tāpēc serviss dodas pie klienta, un šis pakalpojums noteikti neaprobežas  ar Latvijas teritoriju. Ņemot vērā ultra luksusa automašīnu jaudas un izmērus, pat vienkārša riepu maiņa to veicot citur, var izrādīties problēma. Ultra luksusa servisā ir iekārtas, ar ko var veikt riepu maiņu līdz pat 24 collas lieliem riteņiem.