Auto un tehnoloģijas
2024. gada 25. marts, 09:35

Auto ziņas: Latvijas likumdošana atkal pieprasa biopiedevas pievienošanu kā benzīnam, tā dīzelim

Jauns.lv

Sākot no 1. aprīļa Latvijas likumdošana atkal pieprasa biopiedevas pievienošanu kā benzīnam, tā dīzelim.

2022. gada vasarā Latvijas valdība veica izmaiņas likumdošanā, kas noteica brīvprātīgu biopiedevas pievienošanu fosilajai degvielai. Lai samazinātu degvielas cenu, tirgotāji izvēlējās šo piedevu nepievienot. Tā rīkojās arī "Neste Latvija", vienīgais produkts, kurā saglabājās biodegvielas piedeva, bija paaugstinātas kvalitātes dīzeļdegviela "ProDiesel", kas satur noteiktu daudzumu atjaunīgās dīzeļdegvielas "Neste MY". Taču no 1. aprīļa viss mainīsies jeb drīzāk atgriezīsies vecajās sliedēs - likumdošana atkal pieprasa biopiedevas pievienošanu kā benzīnam, tā dīzelim.

foto: Ekrānuzņēmums
Neste MY" īpašības ne tikai neatpaliek, bet pat pārspēj fosilo dīzeļdegielu, tā ir optimāla izmantošanai vērtīgā lauksaimniecības tehnikā.

Sākot ar aprīlī, arī "Neste Futura D" saturēs 7% biodegvielas, taču tā būs pašas "Nestes" ražotā "Neste MY". Tā kā "Neste MY" īpašības ne tikai neatpaliek, bet pat pārspēj fosilo dīzeļdegielu, tā ir optimāla izmantošanai vērtīgā lauksaimniecības tehnikā. Lai paplašināti informētu klientus par degvielas kvalitāti "Neste Latvija" šopavasar piedalīsies gan lauksaimniecības izstādē Rāmavā, gan auto izstādē "Auto 2024".