foto: Edijs Pālens/LETA
Autovadītājiem, kas šogad plāno iegādāties jaunas riepas, jābūt īpaši uzmanīgiem
Automašīnas ritenis.
Auto un tehnoloģijas
2024. gada 22. februāris, 09:32

Autovadītājiem, kas šogad plāno iegādāties jaunas riepas, jābūt īpaši uzmanīgiem

Jauns.lv

Pagājusi pēdējā ziemas sezona, kad var braukt ar vissezonas riepām, kurām ir tikai M+S apzīmējums. Prasības uz ceļa kļūst arvien stingrākas - kādi ir šo izmaiņu iemesli un kā “nejauši” neiegādāties riepas, kas nākamajai ziemas sezonai vairs nebūs piemērotas, stāsta 360TV Ziņneši.

Pats apzīmējums “vissezonas riepas” nozīmē, ka autovadītāji visu gadu brauc ar vienām un tām pašām riepām. Šajā ziemas sezonā no 6000 pārbaudītajiem transportlīdzekļiem tikai 0,2% ir aprīkoti ar vissezonas riepām. Taču nākamajā ziemas sezonā no tām būs jāatsakās – aizliegums visās ES valstīs stāsies spēkā 1.oktobrī.
 
Autobraucējiem, kuri šogad plāno iegādāties riepas, jābūt īpaši uzmanīgiem, jo ​​negodīgi tirgotāji var mēģināt pārdot atlikušās M+S riepas par ļoti zemu cenu. Un internetā jau ir sludinājumi ar 50% atlaidēm vissezonas riepām.

Simboli, kas jāmeklē uz ziemas riepām, ir kalna virsotne un sniegpārsla – tie nodrošina riepu drošu lietošanu ziemā. Galvenā atšķirība starp ziemas riepām ir tā, ka tajās ir skaidri redzami robi, kas nodrošina ideālu saķeri uz ledus un sniega, vissezonas riepām šādu robu nav.

CSDD pārstāvis Mārtiņš Mālmeisters stāsta: “Ja tehniskā ceļu kontrole apturēs transportlīdzekli, kuram nav piemērotas riepas, ceļa malās tiks noņemtas numura zīmes un transportlīdzeklis tālāk varēs pārvietoties tikai ar evakuatora palīdzību. ”.