foto: Zane Bitere/LETA
No "Gaso" padomes atsaukta Fedosejeva
Fedosejeva no amata atsaukta no 2024.gada 1.februāra.
Bizness un ekonomika
2024. gada 7. februāris, 12:52

No "Gaso" padomes atsaukta Fedosejeva

Jauns.lv/LETA

No dabasgāzes sadales sistēmas operatora AS "Gaso" padomes atsaukta padomes locekle Jelena Fedosejeva, liecina "Gaso" publiskotā informācija par akcionāru ārkārtas sapulcē pieņemtajiem lēmumiem.

Lēmums atsaukt Fedosejevu pieņemts, ņemot vērā viņas ievēlēšanu "Gaso" mātesuzņēmuma "Eesti Gaas" padomē, kā arī ievērojot iepriekšējās konsultācijas ar "Gaso" Korporatīvās pārvaldības atbilstības vadītāju. 

Fedosejeva no amata atsaukta no 2024.gada 1.februāra.

Ņemot vērā ierobežojumus "Gaso" padomes locekļiem apvienot amatus "Eesti Gaas" struktūrās, pagaidām jauns padomes loceklis Fedosejevas vietā nav iecelts.

Pašreiz uzņēmuma padomes priekšsēdētājs ir Igaunijas pilsonis Vaiko Tammeveli, priekšsēdētāja vietnieks ir Igaunijas pilsonis Marti Talgre, bet padomes locekles ir Igaunijas pilsones Ērika Pentele un Trīna Tamme.

Jau ziņots, ka "Gaso" ieņēmumi 2022.gadā bija 52,46 miljoni eiro, kas ir par 11,3% mazāk nekā 2021.gadā, kā arī uzņēmums cieta zaudējumus 1,751 miljona eiro apmērā pretstatā peļņai gadu iepriekš.

"Gaso" izveidota 2017.gada nogalē, nodalot AS "Latvijas gāze" sadales sistēmas darbību un izpildot Eiropas Savienības un valsts prasības par dabasgāzes sadales sistēmas neatkarības nodrošināšanu. Taču 2023.gada jūlija beigās par "Gaso" vienīgo īpašnieci kļuva Igaunijas uzņēmums "Eesti Gaas", kas pieder Igaunijas investīciju kompānijai "Infortar".

"Gaso" ir vienīgais dabasgāzes sadales sistēmas operators Latvijā. Kompānija nodrošina dabasgāzes tīklu drošību, tehniskos pakalpojumus un dabasgāzes patēriņa uzskaiti. "Gaso" ir nacionālajai drošībai nozīmīga komercsabiedrība.