foto: ISM/Capital Pictures
Holivudas aktrise Drū Berimora iecienījusi tēju no Madonas novada
Pēc ASV aktrises Drū Berimoras rekomendācijas būtiski palielinājusies tējas popularitāte.
Bizness un ekonomika
2024. gada 2. februāris, 15:20

Holivudas aktrise Drū Berimora iecienījusi tēju no Madonas novada

Jauns.lv

Pasaulslavenā aktrise Drū Berimora ieprikšanās platformā “Etsy” publicējusi sarakstu ar “ideālām dāvanām, ko svētkos pasniegt mammām”. Viņas iecienītāko produktu sarakstā iekļuvusi arī bioloģiski sertificēta tēja, kas tiek ražota Latvijā.

“Ar perfektu dāvanu iespējams likt ikvienam justies īpašam,” vēsta Berimora, kas platformā “Etsy” iecelta par galveno dāvanu speciālisti.

Aktrise ierindojusi savus iecienītākos produktus vairākās kategorijās, un Latvijas zīmola "Plūkt" tēju viņa rekomendējusi kā labāko dāvanu mammām.

Uzņēmums "Plūkt" dibināts 2017. gadā un tā saknes meklējamas Madonas novadā Praulienā, kur arī atrodas “Plūkt” tējas nams. To dibinājušas uzņēmējas Māra un Līga Lieplapa, kurām uzņēmums pieder attiecībā 80% pret 20%. Viņu radītās tējas ir bioloģiski sertificētās un to sastāvā ir savvaļas pļavu un mežu augi.

Šobrīd tējas tiek eksportētas jau uz 22 valstīm pasaulē, bet nozīmīgākās eksporta valstis uzņēmumam ir ASV, Kanāda un Beļģija.

“Pēc aktrises Drū Berimoras rekomendācijas būtiski palielinājusies tējas popularitāte ASV – sekotāju skaits platformā “Etsy” uzņēmuma produktiem pieaudzis par vairākiem simtiem lietotāju,” vēsta tējas meistare un uzņēmuma līdzdibinātāja Māra Lieplapa.

Uzņēmuma pārstāve aģentūrai “Leta” norādījusi, ka "Etsy" ir viens no nozīmīgākajiem "Plūkt" tējas pārdošanas kanāliem ASV, un paudusi cerību, ka pēc Berimoras ieteikuma konkrētās tējas noiets aprīlī gaidāmajā māmiņdienā strauji pieaugs.

"Firmas.lv" informācija liecina, ka uzņēmums dibināts 2017. gadā, tā pamatkapitāls ir 2800 eiro, bet 2022.gadā "Plūkt" apgrozījums bijis 108 231 eiro, un zaudējumi 19 762 eiro.