Debesskrāpju "Z-Towers" iekštelpu interjers

gallery icon
Bizness un ekonomika
2024. gada 10. janvāris, 12:13

Par 220 miljoniem eiro pārdod ēku kompleksu “Zunda Towers”

Jauns.lv

Pēc ilgstošas būvniecības un grūtībām namu nodot ekspluatācijā “Zunda Towers” īpašnieki paziņojuši par ēku kompleksa pārdošanu. Īpašuma kopējā platība ir 89 000 kvadrātmetru, un tajā ietilpst divas augstceltnes, zemes platība un teritorijā esošas koka mājas.

Divas "Zunda Towers" 30 stāvu augstceltnes, jeb torņi tiek uzskatīti par augstākajām celtnēm Latvijā. Viens tornis paredzēts Premium klases birojiem, bet otrs – dzīvokļiem. “Zunda Towers”  ietilpst četru līmeņu stāvvietas ar 628 stāvvietām un plaša pieņemšanas telpa ar 20 m augstiem griestiem.

“Dzīvokļu torni iespējams attīstīt kā īres dzīvokļus, viesnīcu, zīmola rezidences, vai apvienot un īrēt vai pārdot dažus dzīvokļus, bet pārējos ierīkot viesnīcas numuriņus, bet teritorijā esošās koka mājas var izveidot par papildu vietām augstceltņu iemītniekiem un apmeklētājiem,” vēsta paziņojums nekustamā īpašuma uzņēmuma “Sotheby’s International Realty” mājaslapā.

Ēkas aprīkotas ar augstākās kvalitātes energoefektīvu fasādi, gaisa mitrinātāju, elektromobiļu uzlādes stacijām, inteliģentām ēku vadības sistēmām, ātrgaitas liftiem, automātisko ugunsdzēsības sistēmu, piekļuves karšu sistēmu iekļūšanai telpās, 24/7 drošības sistēmu, optisko internetu.

Ēku kompleksa celtniecība tika uzsākta 2008. gadā, bet pabeigta 2019. gada vasarā. Tomēr celtniecības process neiztika bez dažādiem sarežģījumiem -  vairākkārt tika pārcelts tā pabeigšanas termiņš un mainīta ēku koncepcija, 2018. gadā uz laiku tika apturēti atsevišķi būvdarbi, bet 2019. gadā izskanēja spekulācijas, ka Rīgas būvvalde Pārdaugavā uzslietos torņus nepieņems ekspluatācijā.

Augstceltne tika pieņemta ekspluatācijā 2020.gada janvārī, un projekta īstenošanai tika piesaistītas investīcijas 200 miljonu eiro apmērā.