Auto un tehnoloģijas
2024. gada 5. janvāris, 04:46

"Microsoft" paziņo par būtisku klaviatūras jaunumu

Jauns.lv

ASV datortehnoloģiju gigants “Microsoft” pirmo reizi gandrīz 30 gadu laikā — kopš Windows taustiņa ieviešanas — veiks būtisku papildinājumu standarta klaviatūrā, paziņoja korporācijas izpildviceprezidents un mārketinga direktors Jusufs Mehdi.

"Šodien mēs ar prieku speram nākamo lielo soli uz priekšu un iepazīstinām ar jauno Copilot taustiņu personālajiem datoriem ar Windows 11 operētājsistēmu,” viņš paziņoja.

Jauno piezīmjdatoru un galda datoru klaviatūrā parādīsies taustiņš Copilot, lai piekļūtu kompānijas mākslīgā intelekta rīkam Copilot. Tas lietotājiem palīdz, piemēram, meklēšanā, e-pastu rakstīšanā un attēlu veidošanā.

Paredzams, ka papildinātā klaviatūra parādīsies jaunajos produktos no februāra. Dažus produktus ar Copilot taustiņu "Microsoft" demonstrēs starptautiskajā elektronikas un tehnoloģiju izstādē CES, kas nākamnedēļ sāksies Lasvegasā.

“Microsoft” ir galvenais investors Amerikas mākslīgā intelekta pētniecības laboratorijā “OpenAI”, kas pārvalda Copilot mākslīgā intelekta iespējas. Uzņēmums pērn iekļāva mākslīgo intelektu citos produktos, piemēram, Microsoft 365 un Microsoft Bing interneta meklētājprogrammā.