foto: Ekrānuzņēmums
Slēgtās Bulduru bibliotēkas ēku pārdos atkal
Bulduru bibliotēka.
Bizness un ekonomika
2023. gada 16. novembris, 05:59

Slēgtās Bulduru bibliotēkas ēku pārdos atkal

Jauns.lv

Lielu ažiotāžu pērn radīja Jūrmalas domes lēmums slēgt Bulduru bibliotēku Edinburgas ielā 89. Toreiz pašvaldība ēku pārdeva izsolē, bet tagad jaunais īpašnieks plāno krietni nopelnīt.

29. jūnija sēdē dome apstiprināja nekustamā īpašuma izsoles rezultātus – par uzvarētāju kļuva biedrība “K-123A”, kas piedāvāja 369 180 eiro. Izsolē reģistrējās tikai divi dalībnieki.

Minētā biedrība reģistrēta Rīgā, Krustpils ielā, kur tā apsaimnieko renovētu daudzdzīvokļu ēku. Pēc izsoles īsā sarunā ar Latvijas Radio biedrības pārstāvis par ēkas turpmāko izmantošanu bija nerunīgs, piebilstot, ka iespējami dažādi varianti. Šo ēku var izmantot kā viesnīcu, daudzdzīvokļu namu vai pārveidot par privātmāju.

Tomēr izsoles uzvarētājs to nedarīs – īpašums izlikts pārdošanā. Sludinājumu portālā ss.com lasāms, ka cena ir 510 000 eiro, šī summa ir par vairāk nekā 140 000 eiro lielāka, nekā pārdots pašvaldības izsolē.

foto: Ekrānuzņēmums
Sludinājums.

Sludinājumā norādīts, ka ēkas platība ir 542 kvadrātmetri, zeme – 1445 kvadrātmetri, ir visas pilsētas komunikācijas, blakus Bulduru stacija, līdz jūrai 600 metru.

Jūrmalnieki vāca parakstus par bibliotēkas saglabāšanu, piketēja pie domes ēkas, aicināja īpašumu renovēt, tajā veidot vienotu pilsētnieku kopienas centru. Tomēr dome pērn augustā ar vienpadsmit balsīm par un četrām pret nolēma reorganizēt pašvaldības bibliotēkas. Pārdotais īpašums ir pirmā īpaši bibliotēkas vajadzībām būvētā ēka Jūrmalā.

Atslēgvārdi

Jūrmala, Bulduri