Auto un tehnoloģijas
2023. gada 13. novembris, 09:36

Auto ziņas: "Neste" pāriet uz augstāku ziemas dīzeļa klasi

Jauns.lv

Tā kā šoruden Latvijā pieturas nepieredzēti silti laikapstākļi dīzeļautomašīnu īpašnieki raizējas, vai degviela tirgotāji maz vispār grasās pāriet uz ziemas dīzeļdegvielu. "Neste Latvija" valdes priekšsēdētājs Armands Beiziķis mierina - lai gan stacijās par to nekas neliecināja, pāreja notika jau oktobrī.

Tad stacijās tika uzsākta t.s. E klases dīzeļdegvielas tirdzniecība. Tas ir pārējas produkts stap vasaru un ziemu ar salizturību līdz mīnus 15 grādiem. Taču šobrīd daļā Latvijas jau iestājusies meteoroloģiskā ziema, tāpēc "Neste" laikus ieviesusi nākamo arktisko dīzeļdegvielas klasi - "nullto" ar salizturību līdz mīnus 20 grādiem. Kopš novembra sākuma dīzeļdegvielas salizturību apliecina attiecīga etiķete uz degvielas pistoles.

foto: Ekrānuzņēmums
"Pro Diesel" visu gadu atbilst 3. arktiskajai klasei.

Visās "Neste" stacijās laikus nomainīts arī lejamais vējstiklu šķidrums, tā sasalšanas temperatūra ir - 21 grāds. Atšķirībā no "Neste Futura", augstākās klases dīzeļdegvielai "Neste" "Pro Diesel" nemaz nav speciālas ziemas šķirnes. "Pro Diesel" visu gadu atbilst 3. arktiskajai klasei. Neatkarīgi no reģiona ziemas un "Pro Diesel" degviela visās "Neste" stacijās ir pilnīgi vienāda, piegādāta no "Neste" rūpnīcas Porvo, Somijā.