Auto un tehnoloģijas
2023. gada 17. oktobris, 11:16

Auto ziņas: laiks meklēt ziemas riepas!

Jauns.lv

Ilgāku laiku nebijām saņēmuši jaunumus no premium riepu zīmola "Goodyear". Bet tuvojoties ziemas sezonai, riepu nozarē sākas rosība, un savs sakāmais ir arī "Goodyear" riepu tirdzniecības vadītājam Baltijā Mārtiņam Grīnbergam.

Tā kā jaunu radžotu riepu "Goodyear" prezentēja jau pagājušajā sezonā, runa būs par bezradžu ziemas riepām: "Šogad mēs prezentējam jaunos Ice 3 un Performance 3." Ultra Grip Ice 3 aizstās Ice 2 un 2+, kas ražošanā noturējās rekordilgu laiku. Tomēr dažos parametros arī Ice 2 prasījās pēc uzlabojumiem. Tos nolemts īstenot jaunajā "Goodyear" Ultra Grip Ice 3 protektorā, kas atšķiras arī vizuāli. Protektora zīmējums ir blīvāks un ciešāks. Vairāk gumijas, vairāk bloku, vairāk bloku - vairāk lameļu.

Publicēti arī pirmie neatkarīgo testu rezultāti, un "Goodyear" tie ir iepriecinoši - Norvēģijā 1. vieta, Somijā un Zviedrijā divas otrās vietas. Šiem rezultātiem tikko pievienojusies arī dalīta 1. vieta somu žurnāla "Teknikaan Mailmaa" testā. Arī Ice 3 būs pieejama "Goodyear" patentētā sound comfort tehnoloģija, kas samazina riepas radīto troksni, kas nonā salonā. Jau ar pirmo sezonu "Goodyear" Ice 3 būs pieejama izmēros no 15 līdz pat 21 collai. 13 jauni izmēri pārklās elektroauto riepu piedāvājumu no "Tesla 3" līdz "Nissan Ariya". Vēl viens jaunums - Ice 3 riepām vairs nebūs atsevišķu SUV modeļu, jo izmēri, svara un ātruma indeksi pārklājas.

"Goodyear" Ultra Grip Ice 3 ir tipiska ziemeļvalstu jeb, ja jums tā tīk, frikcijas riepa. Pilsētām, lielākiem ātrumiem un tālākiem ceļojumiem, iespējams, piemērotāka jaunā Ultra Grip Performance 3. Tai ir papildus rievas ūdens un sniega putras izspiešanai, bet vienlaikus Performance 3 parādījusies ātrajām ziemas riepām neraksturīga iezīme - vairāk lameļu. "Goodyear" Performance 3 sortiments ir vēl par izmēru plašāks nekā Ice 3 - sākot ar 14 un līdz pat 21 collai. Arī šim modelim veikta izmēru, ātruma indeksu un slodžu konsolidācija, atmetot SUV un UHP segmentus. Izmēru apvienošanai ir vienkāršs skaidrojums - pārāk daudz variantu.