foto: imago/Aviation-Stock
Nākamgad ceļošana vienā no pasaules labākajām lidostām kļūs vēl ērtāka
Tūrisms
2023. gada 22. septembris, 06:54

Nākamgad ceļošana vienā no pasaules labākajām lidostām kļūs vēl ērtāka

Jauns.lv

Singapūras Čangi lidosta, kas ir viena no labākajām lidostām pasaulē, nākamgad kļūs vēl ērtāka. Ceļotājiem vairs nevajadzēs personu apliecinošu dokumentu, ziņo CNN.

Amatpersonas apgalvo, ka no 2024. gada Singapūras Čangi lidostā tiks ieviesta automatizēta imigrācijas formalitāšu kārtošana, kas ļaus pasažieriem izceļot no valsts bez pasēm, izmantojot tikai biometriskos datus.

"Singapūra būs viena no pirmajām valstīm pasaulē, kas ieviesīs automatizētu bezpases imigrācijas formalitāšu kārtošanu," paziņoja komunikāciju pārstāve Džozefīne Teo pirmdien notikušajā parlamenta sēdē, kuras laikā tika pieņemti vairāki grozījumi Imigrācijas likumā.

"Gaidāmās izmaiņas samazinās nepieciešamību pasažieriem atkārtoti uzrādīt savus ceļošanas dokumentus pie kontrolpunktiem un ļaus nodrošināt ērtāku ceļošanu," teica Teo.

Taču pases joprojām būs nepieciešamas daudzās valstīs ārpus Singapūras, kurās nav bezpasu formalitāšu.

Singapūras Čangi lidosta, kas bieži tiek atzīta par pasaules labāko lidostu un ir arī viena no noslogotākajām lidostām, apkalpo vairāk nekā 100 aviokompāniju, kuras veic lidojumus uz 400 pilsētām aptuveni 100 pasaules valstīs.