foto: VIA REUTERS
Erdogans lūdz Īlonu Masku būvēt "Tesla" rūpnīcu Turcijā
Tehnoloģiju miljardieris Īlons Masks (no kreisās) un Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans.
Auto un tehnoloģijas
2023. gada 18. septembris, 18:53

Erdogans lūdz Īlonu Masku būvēt "Tesla" rūpnīcu Turcijā

Jauns.lv

Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans lūdza tehnoloģiju miljardierim Īlonam Maskam Turcijā uzbūvēt "Tesla" elektrisko transportlīdzekļu rūpnīcu, ziņo Erdogana birojs.

Turcijas prezidents Ņujorkā tikās ar Masku, un tikšanās laikā Erdogans runāja par Turcijas "izrāvienu" tehnoloģiju jomā un uzaicināja Masku uz kosmosa un tehnoloģiju festivālu "Teknofest", kas notiks Izmirā šā mēneša beigās.

"Daudzi Turcijas piegādātāji jau sadarbojas ar "Tesla", un Turcija ir viena no galvenajām kandidātēm uz nākamo rūpnīcu," Maska teikto citē Turcijas valsts medijs. 

Masks esot arī paziņojis, ka vēlas sadarboties ar Turcijas iestādēm, lai iegūtu nepieciešamo licenci "Starlink" satelītu pakalpojumu piedāvāšanai Turcijā.

Uzņēmumam "Tesla" pašlaik ir sešas gigafaktūras - četras ASV, viena Ķīnā un viena Vācijā. Septīto rūpnīcu tā plāno būvēt Meksikā.

Erdogans nav pirmais pasaules līderis, kas uzrunājis "Tesla" vadītāju. Arī Francija, Spānija un Itālija ir izrādījušas interesi par "Tesla" rūpnīcu savā teritorijā.

Šā gada sākumā Masks paziņoja, ka plāno izvēlēties vietu "Tesla" jaunajai rūpnīcai līdz 2023. gada beigām, un vēlāk izrādīja interesi par Indiju kā potenciālo būvniecības vietu.