Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Pašā jūras krastā būvēs lielveikalu
foto: Publicitātes foto
Bizness un ekonomika

Pašā jūras krastā būvēs lielveikalu

Jauns.lv/LETA

Šonedēļ ielikts pamatakmens jaunam "Elvi" veikalam Zvejniekciemā, kuru plānots atvērt 2024. gadā, norāda Saulkrastu novada uzņēmēju biedrība.

Veikala izveidē plānotās investīcijas kompānijā nenorāda.

Vienlaikus "Elvi" pārstāvji min, ka tirdzniecības vieta Zvejniekciemā izvietota vēsturiski nozīmīgā vietā, kur savulaik atradies Zvejniekciema zivju kopžāvētas komplekss "Ikriņi", tāpēc teritorijas attīstība plānota ar cieņu pret tās vēsturi un dabas vērtībām.

Daļa cilvēku sociālajos tīklos plānu par lielveikala tapšanu tik tuvu jūrai gan neatbalsta. Tikmēr Saulkrastu novada uzņēmēju biedrība skaidro: "Iepriekšējos 30 gadus zemes gabala izmantošanas veids bija grausta uzturēšana. Tas visus šos gadus bija pieejams arī tirdzniecībā. Vēl Saulkrastos jūras tiešā tuvumā pieejami vēl virkne līdzīgu objektu, kas, ceram, iegūs savu saimnieku."

Kompānijā atzīmē, ka teritorijas attīstības plānā paredzēta gan energoefektīvas un vizuāli pievilcīgas tirdzniecības ēkas izbūve, gan stāvlaukuma iekārtošana gandrīz 70 automašīnām, apstādījumi atpūtas zonas un "pop-up" tirdzniecības un atpūtas vietas vasaras sezonā. Īpašu vieta kompleksā tiks atvēlēta arī šīs vietas vēstures informācijai un apkaimes biotopu aizsardzībai.