foto: Trevor Benbrook / Alamy/ Vida Press
"Toyota" Čehijā pagarina ražošanas apturēšanu
"Toyota" pagājušajā nedēļā uz dienu bija spiests apturēt ražošanu visās 14 rūpnīcās Japānā saistībā ar tehnisku kļūmi, kas ietekmēja rezerves daļu sagādei nepieciešamos serverus.
Auto un tehnoloģijas
2023. gada 8. septembris, 16:26

"Toyota" Čehijā pagarina ražošanas apturēšanu

Jauns.lv/LETA

Japānas autobūves uzņēmuma "Toyota Motor Corp." Čehijas struktūrvienība piektdien paziņoja, ka apturēs ražošanu valstī uz vēl vienu nedēļu, ņemot vērā ugunsgrēku plastmasas detaļu piegādātāja ražotnē.

Uzņēmums ražošanu Čehijas rūpnīcā uz austrumiem no Prāgas apturēja 22.augustā nedēļu pēc tam, kad ugunsgrēks iznīcināja vietējā automobiļu detaļu ražotāja "Novares" rūpnīcu.

"Es varu apstiprināt, ka ražošanas apturēšana tiks pagarināta līdz nākamās nedēļas piektdienai, proti, 15.septembrim," sacīja "Toyota Motor Manufacturing Czech" preses pārstāvis Tomāšs Paroubeks.

Viņš gan atteicās norādīt, kādu ietekmi šī ražošanas apturēšana radīs uz rūpnīcu, kas parasti dienā saražo aptuveni 1000 "Toyota Aygo" un "Yaris" automobiļu.

Kā ziņots, "Toyota" pagājušajā nedēļā uz dienu bija spiests apturēt ražošanu visās 14 rūpnīcās Japānā saistībā ar tehnisku kļūmi, kas ietekmēja rezerves daļu sagādei nepieciešamos serverus.