foto: Edija Pālens/LETA
Rīgā atklās jaunu elektroauto uzlādes vietu
Auto un tehnoloģijas
2023. gada 29. augusts, 08:04

Rīgā atklās jaunu elektroauto uzlādes vietu

Jauns.lv/LETA

AS "Latvenergo" elektrotransporta uzlādes zīmols "Elektrum Drive" šodien Rīgā atklās elektroauto uzlādes vietu ar trīs stacijām un 28 pieslēgvietām, informēja AS "Latvenergo" pārstāvji.

Uzlādes vietu izveidoja "Elektrum Drive" sadarbībā ar Baltijas nekustamo īpašumu fondu pārvaldnieku "EfTEN Capital". Veikto investīciju apmēru uzņēmuma pārstāvji aģentūrai LETA neatklāja.

"Latvenergo" informē, ka uzlādes vieta atrodas biroju kompleksā "Jaunā Teika". Uzlādes jauda būs 22 kilovati.

Jau ziņots, ka "Latvenergo" koncerns pagājušajā gadā strādāja ar 1,842 miljardu eiro apgrozījumu, kas ir par 72,9% vairāk nekā 2021.gadā, savukārt grupas peļņa pieauga 2,6 reizes - līdz 183,874 miljoniem eiro. Vienlaikus koncerna māteskompānijas apgrozījums 2022.gadā palielinājās 2,1 reizi, sasniedzot 1,231 miljardu eiro, bet koncerna mātesuzņēmuma peļņa bija 209,362 miljoni eiro, kas ir pieaugums 2,6 reizes.

"Latvenergo" nodarbojas ar elektroenerģijas un siltumenerģijas ražošanu un tirdzniecību, kā arī ar dabasgāzes tirdzniecību un elektroenerģijas sadales pakalpojumu nodrošināšanu. "Latvenergo" pieder valstij, bet uzņēmuma obligācijas kotē biržas "Nasdaq Riga" parāda vērtspapīru sarakstā.

"EfTEN Capital" ir nekustamo īpašumu fondu pārvaldīšanas uzņēmums Baltijas reģionā, kas koncentrējas uz ieguldījumiem komerciālajā nekustamajā īpašumā un piedāvā aktīvu pārvaldības pakalpojumus.

Latvijā "EfTEN Capital" portfelī ir tirdzniecības centrs "Domina", Latvijas nacionālās aviokompānijas "airBaltic" galvenā mītne, loģistikas centrs Berģos, "Duntes biroji", "Dominante" loģistikas centrs", "DSV" loģistikas centrs, Jūrkalnes tehnoloģiju parka biznesa un industriālais komplekss, "RAF" centrs, "Tērbatas Biznesa centrs" un "Blaumaņa biroju" ēka, kā arī četru biroja ēku kvartāls "Jaunā Teika".

"EfTEN" 2008.gada pavasarī dibināja seši investori no Igaunijas. Vēlāk partneru loks tika paplašināts.