foto: Rojs Maizītis / Rīgas Viļņi
Latvijas Universitāte veiksmīgi pārdod dzīvokļus
Šajā Barona ielas namā 75 kvadrātmetru dzīvoklis pircējam izmaksājis vairāk nekā 90 000 eiro. Turklāt vajadzīgs remonts un mājoklī ir īrnieki.
Bizness un ekonomika
2023. gada 20. marts, 06:59

Latvijas Universitāte veiksmīgi pārdod dzīvokļus

Jauns.lv

Latvijas Universitāte izsolē pārdevusi deviņus dzīvokļus Rīgā, Krišjāņa Barona ielā 49, par kopumā 1,06 miljoniem eiro.

Nosolīti remontējami dzīvokļi platībā no 75 līdz 95 kvadrātmetriem, katrs pārdots atsevišķi. Kopējā sākuma cena par visiem dzīvokļiem bija noteikta 909 000 eiro, kas pārsolīta vidēji par 17 procentiem. Nopirkti pat pieci dzīvokļi, kas apgrūtināti ar beztermiņa īres līgumiem.

Visos pārdotajos dzīvokļos jāveic kapitālais remonts, kas varētu izmaksāt vidēji 800 eiro kvadrātmetrā jaunajam īpašniekam, tajā pašā laikā vidējā nosolītā kvadrātmetra cena par apgrūtinātu dzīvokli ir 1222 eiro, par neapgrūtinātu – 1601 eiro.

Tas nozīmē, ka 75 kvadrātmetru apgrūtināts mājoklis īpašniekam kopā ar remontu varētu izmaksāt 151 650 eiro, bet bez apgrūtinājumiem – 180 075 eiro.

Universitātes Infrastruktūras departamenta pārstāvis Aleksandrs Geržatovičs skaidro, ka prognozēts liels pieprasījums, taču tik liela aktivitāte nebija gaidīta.

“Ja runājam par apgrūtinātiem dzīvokļiem, redzams, ka izmaiņas Īres likumā ir pozitīvi ietekmējušas potenciālo pircēju interesi par dzīvokļiem ar beztermiņa īres līgumiem, kas rezultējies ar veiksmīgiem darījumiem,” norāda Geržatovičs.

LU turpina izpārdot vairs nevajadzīgos īpašumus, iegūtos līdzekļus ieguldot Akadēmiskā centra Torņakalnā attīstībā. Nākamais ir namīpašums Baznīcas ielā 5 ar kopējo platību 5221 kvadrātmetrs, kas jau ir piesaistījis vairāku investoru interesi. Izsoles sākuma cena ir 3 650 000 eiro.