foto: Pexels.com
"Tet" pieķēris konkurentus kabeļu bojāšanā. Ar tik cinisku rīcību uzņēmums saskāries pirmo reizi
Ilustratīvs foto
Bizness un ekonomika
2023. gada 6. marts, 11:15

"Tet" pieķēris konkurentus kabeļu bojāšanā. Ar tik cinisku rīcību uzņēmums saskāries pirmo reizi

Jauns.lv

SIA "Tet" vērsies Valsts policijā pret AS "Balticom" par apzinātu SIA "Tet" elektronisko sakaru tīkla infrastruktūras bojāšanu plašā apmērā Ventspilī, portālu Jauns.lv informē SIA "Tet" Sabiedrisko attiecību un korporatīvās komunikācijas vadītāja Laura Jansone.

Jansone norāda, ka uzņēmums februārī vairāk nekā 300 adresēs Ventspilī ir konstatējis apzinātu tam piederošās infrastruktūras – optiskā interneta tīkla – bojāšanu un neatļautu izmantošanu "Balticom" labā.

"Šos pārkāpumus faktiski atzinuši arī paši "Balticom" pārstāvji, pusēm tikšanās laikā apspriežot situāciju, tomēr "Balticom" arī pēc pušu pārrunām turpina veikt arvien jaunus bojājumus jaunās adresēs," norāda "Tet" pārstāve.

Šobrīd Valsts policijā nodoti iesniegumi par 13 adresēm un tuvākajā laikā "Tet" iecerējis vērsties policijā arī par pārējiem gadījumiem.

"Konkurences cīņa telekomunikāciju nozarē vienmēr ir bijusi sīva, tomēr ar tik cinisku cita operatora infrastruktūras tīšu bojāšanu un draudiem pret rīcību sava īpašuma atgūšanai saskaramies pirmo reizi. Varētu teikt, ka šobrīd piedzīvojam sava veida tiesisko reketierismu, kā rezultātā tiek mānīti arī Ventspils iedzīvotāji," norāda "Tet" klientu aprūpes direktore Alla Krūmiņa.

Apsekojot sava tīkla datus, "Tet" secinājis, ka "Balticom" pārstāvji, lai nodrošinātu savu interneta pakalpojumu sniegšanu, prettiesiski izmanto daļu no "Tet" infrastruktūras.

"Daudzdzīvokļu namu kāpņutelpās nelegāli tiek pārgriezts "Tet" īpašumā esošā optiskā interneta vada pēdējais posms un tas tiek pievienots "Balticom" tīklam. Īstenojot šīs prettiesiskās darbības, "Balticom" izmanto "Tet" piederošo īpašumu saviem komerciāliem mērķiem," norāda Jansone. ""Balticom" savu pakalpojumu nodrošināšanu organizē prettiesiskā veidā, bez atļaujas saņemot attiecīgus vairumtirdzniecības pakalpojumus un par tiem nemaksājot."

Tikmēr uzņēmumā "Balticom" norāda, ka uzņēmums šobrīd neesot atzīts par vainīgu nevienā apsūdzībā un "Tet" paziņojums esot mēģinājums diskreditēt "Balticom" reputāciju.