Auto un tehnoloģijas
2023. gada 24. februāris, 05:49

Kritiskās lasīšanas skola: robotizācija darbu neatņems, jautājums – ko iesākt ar brīvo laiku?

Jauns.lv

Robotizācija jāievieš, kur vien tas iespējams, ir pārliecināts biznesa un tehnoloģiju platformas “BiSMART” vadītājs Juris Kabakovs. Šajā projekta “Kritiskās lasīšanas skola” epizodē viņš stāsta par tehnoloģiju nozīmi nākotnē un nepelnīti nepamanītām iespējām jau tagad.

Kabakovs uzskata, ka kopumā Latviju var uzteikt par progresivitāti jauno tehnoloģiju lietojumā. Latvijā ir piektais ātrākais internets Eiropas Savienības valstu vidū, vairums cilvēku lieto jaunus viedtālruņus un datorus, arī daudz kritizēto portālu “Latvija.lv” viņš uzskata par platu soli attīstības virzienā, uz ko daudzas valstis joprojām noskatās ar baltu skaudību. Turklāt gluži nesen uzzinājām, ka “airBaltic” kļuvusi par pirmo aviokompāniju Eiropā, kas lidojuma laikā piedāvās bezmaksas internetu.

Kabakovs uzskata, ka robotizācija, mākslīgais intelekts un ierīces, kas atvieglo dzīvi, jālieto, kur vien iespējams. Nākotnē daudzviet cilvēku darbu darīs roboti, taču uz to jāraugās kā uz iespēju savu intelektuālo potenciālu izmantot plašāk un augstākiem nolūkiem, melno darbu atstājot programmētiem mehānismiem.

Skaties pievienoto video un uzzini arī, vai mobilie tālruņi tiešām noklausās mūsu sarunas, vai ir droši ar savu sociālo tīklu profilu vai e-pastu reģistrēties dažādās vietnēs internetā, kas ir kiborgi un ko sagaidīt no mākslīgā intelekta.



“Kritiskās lasīšanas skola” ir SIF/MAF atbalstīts projekts, kura mērķis ir veicināt sabiedrības kritisko domāšanu un aizdomāties par ziņu kontekstu, lasot dažādu mediju saturu ikdienā.