Auto un tehnoloģijas
2023. gada 15. februāris, 10:48

Auto ziņas: uz Latviju atved divus īpašus "Volkswagen" un "Audi" konceptmodeļus

Auto ziņas

Jauns.lv

Volkswagen nemainīgi ir viens no trim dominējošiem zīmoliem Latvijas jaunu auto tirgū, bet cik sekmīgs tam un premium markai "Audi" bijis 2022. gads? Par to "Volkswagen" importētājs Baltijas valstīs un "Audi" importētājs Latvijā un Lietuvā "Møller Baltic Import" informēja īpašā pasākumā Jūrmalā uz kuru bija ieradušies divi īpaši konceptmodeļi. 

Par spīti nepārtrauktiem izaicinājumiem "Audi" automobiļu importētājs un vairumtirgotājs Latvijā un Lietuvā, kā arī "Volkswagen" automobiļu importētājs Baltijas valstīs, 2022. gadā uzrādījis stabilu izaugsmi. Klientiem piegādāts 9 281 automobilis, kas ir par 7% vairāk nekā 2021. gadā. Sevišķi veiksmīgs aizvadītais gads "Moller Baltic Import" bijis elektroauto segmentā. "Volkswagen" elektromobiļu tirgus daļa Baltijas valstīs ir 9,2 %, ieņemot 3. vietu un augošiem ID saimes modeļu pārdošanas rādītājiem, savukārt "Audi" ir vadošais "premium" klases elektromobiļu zīmols Lietuvā un Latvijā, ar 30 % tirgus daļas.

Šogad, ražošanas kapacitātei atgriežoties ierastajā režīmā "Volkswagen" klientiem plānots piegādāts par vismaz 30 % vairāk jaunu automobiļu nekā 2022. gadā. Līdz pat 75% pārdoto "Volkswagen" aizvadītājā gadā bijuši T modeļi jeb krosoveri - "T-Roc", "T- Cross" un "Tiguan". Jaunā modeļu gada stratēģijā uzsvars tiks likts uz elektromobiļiem - modernizēto "ID.3" un pilnībā jauno" ID.7". Lai ilustrētu tā mērogus, Jūrmalā pat tika demonstrēts 2019. gada konceptautomobilis "Volkswagen ID". "SPACE VIZZION". VW komercauto nodaļa savukārt liek lielas cerības uz jau pārdošanā pieejamo elektrobusiņu "ID Buzz". Kā uzzinājām Jūrmalā, plāns ir ieņemt pirmo vietu elektrisko komercauto segmentā. "Volkswagen" komerctransporta nodaļa 2022. gadā piegādāja klientiem 1 257 jaunus automobiļus no "Caddy", "Transporter" un "Crafter" modeļu klāsta, tādējādi nodrošinot Baltijas valstīs 9,7 % tirgus daļu. Latvijas pirmizrādi Jūrmalā piedzīvoja jaunais "Amarok" pikaps. Tā iepriekšpārdošana tiks atvērta marta beigās, bet pirmie automobiļi sasniegs dīlerus maijā.

Bet ko tad paveicis "Audi"? "Audi" 2022. bija rekordu gads. Lietuvā un Latvijā tika pārdoti 1058 jauni šī zīmola automobiļi, kas ir par 33 % vairāk nekā gadu iepriekš. Latvijā "Audi" kļuva par Nr. 1 zīmolu premium līmeņa elektroauto kategorijā un Nr. 2 zīmolu visā elektromobiļu tirgū, ieskaitot apjoma zīmolus. Latvijā populārākais jauna "Audi" modelis 2022. gadā bija "e-tron" - 127 reģistrēti automobiļi. Vadošās "premium" elektromobiļu markas statusa stiprināšanai "Audi" importētājs Jūrmalā demonstrēja konceptauto "A6 Avant e-tron concept", kas ir pavisam svaigs četru riņķu sporta universāļa prototips - protams, arī elektrisks.