Vai uzticēt savu mūziku bezvadu ierīcei? Klausāmies “Huawei” austiņas “FreeBuds 5i”
foto: Publicitātes foto
"Bezvadu austiņas, par saprātīgu cenu", kuras ir vērts uztvert nopietni.
Auto un tehnoloģijas
2023. gada 23. janvārī, 06:06

Vai uzticēt savu mūziku bezvadu ierīcei? Klausāmies “Huawei” austiņas “FreeBuds 5i”

Jauns.lv

Savulaik bezvadu austiņas tika reklamētas kā veids, lai izmuktu no piņķerēšanās vados, taču jau krietni ilgu laiku šāds risinājums piedāvā gan iespaidīgu skaņu, gan virkni pagalam futūristisku funkciju.

Ne visas bezvadu versijas ikdienā lietotām elektroiekārtām acumirklī gūst virsroku pār saviem pie vada piesietajiem variantiem.

Tā tas ir bijis gan ar datorpelēm un klaviatūrām, gan arī ar austiņām, cilvēkiem lielākoties piedzīvojot vilšanos par lētāka gala bezvadu produktu, kurš, palietots neilgu laiku, atkal un atkal sauc pēc uzlādes stacijas.

Taču bezvadu tehnoloģijas ir spērušas dažus pietiekami brašus soļus pēdējo gadu laikā un nu lietotājiem ir pieejamas bez tādiem riebīgiem kompromisiem kā slikta performance un vāja baterija komplektā.

Īpaši pārsteidzošas mūslaikos ir bezvadu austiņas, kuru plašais funkciju klāsts iepretim minimālismam dizainā, kas piedien bezvadu rīkam, brīžiem liek sajusties kā labā zinātniskās fantastikas filmā.

Tehniskie knifi

Izņēmums pavisam noteikti nav Ķīnas tehnoloģiju milža “Huawei” bezvada austiņu “FreeBuds” sērija.

Nu veikalos ir pieejams jaunākais “FreeBuds” modelis “5i”, kurš pēc aptuveni divu gadu pauzes, atgriezies ar uzlabojumiem, kuri iztrūkuši jau tā pietiekami cienījamajam “FreeBuds 4i” komplektam.

Jāsāk tamdēļ ar tehniskajām niansēm.

“FreeBuds 5i” ir nedaudz kompaktākas par priekšteci, vienai austiņai sverot ap 4,9g, bet kopējam komplektam (austiņas, uzlādes stacija) sverot ap 33,9g.

Jauno “Huawei” bezvadu austiņu spēja atskaņot arīdzan ir uzlabojusies – “FreeBuds 5i” ļaus klausīties mūziku, podkāstus vai jebko citu līdz pat 6-7 stundām bez uzlādes.

Tas gan atkarīgs no tā, vai tiek lietota trokšņa slāpēšana (Active Noise Cancelling, ANC). Pati uzlādes stacija, bez tās pieslēgšanas pie vada, ļaus uzlādēt austiņas pilnībā aptuveni četras reizes.

foto: Publicitātes foto
Jauno "FreeBuds 5i" austiņu uzlādes stacijas dizains atgādina elegantu oli jūras krastā. Jāteic, ka "Huawei" pēdējā laikā ne reizi vien ir izdevies pārsteigt ar dizainu.
Jauno "FreeBuds 5i" austiņu uzlādes stacijas dizains atgādina elegantu oli jūras krastā. Jāteic, ka "Huawei" pēdējā laikā ne reizi vien ir izdevies pārsteigt ar dizainu.

Pašam ANC būs pieejami trīs režīmi (atkarībā no trokšņa līmeņa), kurus ērti kontrolēt ļauj “Huawei” aplikācija “AI Life”. Pašas austiņas darbosies gan uz “iOS”, gan “Android” telefoniem.

Paturpinot par baterijām un uzlādi – pieredze rāda, ka 15 minūtes palādējot austiņas stacijā bez vada, iegūsiet 4 stundas nepārtrauktas klausīšanās.

Šo “Bluetooth” austiņu komplektā, bez pašām austiņām, cita starpā atradīsiet uzlādes staciju ar vadu un trīs izmēru puļķīšus ausīm.

Labākais no bezvadu pasaules par draudzīgu cenu

Uzskatu, ka pirms ilgāka laika skepse pret bezvadu austiņām bija pilnībā pamatota.

Lielākoties jau grūti bija ignorēt mūzikas mīlētāju apgalvojumus, ka bezvadu faktors šajā gadījumā teju vienmēr nozīmē kompromisus attiecībā uz skaņas kvalitāti.

Taču jau vairākās paaudzēs lielo ražotāju mazās, kompaktās “Bluetooth” austiņas liek samulst audiofiliem, kuri pieraduši privāti mūziku klausīties ar lielām, nosedzošām ausīm, kuras pie atskaņošanas ierīces pievieno ar treknu, spirālveida kabeli.

Mūslaiku komponenti no mazajām, ārējā auss ejā ieliekamajām austiņām spēj “izspiest” neticami labu skaņu.

Runājot par “FreeBuds 5i”, šis pārsteidz, īpaši klausoties audio ar izteiktu basa klātbūtni.

Tā īsti līdz galam arī neizdodas saprast, kā fiziski iespējams aizgādāt līdz klausītājam audio celiņa masu ar izmēros tik nelielu ierīci.

Jāteic, ka tiem, kuri varētu būt pieraduši pie audio monitoru “neizkrāsotā” skanējuma, sākumā varētu šķist, ka “FreeBuds 5i” trūkst dzidruma, taču priekš tik nelielas, draudzīgi izcenotas un funkcijām bagātas un ērtas ierīces, skanējums tik tiešām ir cienījams.

Runājot par draudzīgo izcenojumu – jau pašā sākumā gribējās paziņot, ka “Huawei” “FreeBuds 5i” veikalā iespējams nopirkt vien pa 79 eiro, kas šāda līmeņa bezvadu ausīm ir neticami laba cena.

Runājot par funkciju bagātību – to vislabāk ļaus apgūt minētā “AI Life” aplikācija, taču atsevišķi jāpiemin ērtais veids, kā ir iespējams kontrolēt dziesmu pārslēgšanu, apturēšanu un skaļumu.

Tas viss izdarāms ar pieskārieniem un glāstiem pa austiņu, neizņemot to no auss, nesniedzoties pēc telefona.

Nedēļu testējot šīs austiņas, nebija gadījies piedzīvot to izkrišanu vai pazušanu, nedz dodoties pa ielām, nedz aktīvāku darbību laikā.

Tās ir ļoti kompaktas pietiekami ērtas, lai vienā brīdī aizmirstu, ka ausīs vispār ievietotas. Skanējums ir moderns - izcelti basi, lieliskas priekš deju mūzikas, fitnesa nodarbībām atbilstošam atskaņošanas sarakstam.

Tika izmēģinātas visdažādākās intensiātes treniņos un skriešanā pa kalnainu apvidu. Ievietojot tās korekti, pavisam noteikti nenāksies pazaudēt.

Kopumā, ņemot vērā “FreeBuds 5i” draudzīgo cenu, šis ir labs iemesls beidzot ļauties bezvadu rīku pasaulei.