"Rīgas satiksme" strādā pie stratēģijas, lai nepalielinātu biļešu cenas
foto: LETA
Sabiedriskā transporta vadītāju slimošanas dēļ veiktas izmaiņas sabiedriskā transporta reisos Rīgā.
Bizness un ekonomika
2022. gada 5. oktobrī, 17:48

"Rīgas satiksme" strādā pie stratēģijas, lai nepalielinātu biļešu cenas

Jauns.lv / LETA

Pašvaldības uzņēmums "Rīgas satiksme" (RS) patlaban strādā pie stratēģijas un rēķina, cik liela nepieciešama dotācija, lai saglabātu atlaides par braucieniem un nepalielinātu biļešu cenas, šodien Rīgas domes sēdē norādīja Rīgas pilsētas izpilddirektors Jānis Lange.

Deputātu vaicāts, cik lielai jābūt dotācijai, lai saglabātu atlaides par braucieniem un nepalielinātu biļešu cenas, Lange nevarēja atbildēt, jo RS vēl strādājot pie stratēģijas un alternatīvām, kādas būtu nepieciešamas investīcijas un cik liela būtu nepieciešama dotācija.

Patlaban par konkrētām summām nebūtu korekti runāt, kamēr nav sagatavota versija, ko prezentēt pašvaldības komitejās un deputātiem. "Vai jūs kā deputāti būtu gatavi atrast finansējumu, tas ir jautājums jums," norādīja Lange.

Vēl šovasar no Rīgas politiķiem izskanēja, ka RS biļešu cenas ir būtiski zemākas par pašizmaksu, tāpēc tika pieļauts, ka var tikt celtas vienreizējo braucienu biļešu cenas, vienlaikus domājot "padarīt pievilcīgāku" mēnešbiļešu iegādi.

Rīgas pašvaldībai piederošo kapitāla daļu un kapitālsabiedrību 2021.gada pārskatā teikts, ka pērn RS apgrozīja ap 161 miljonu eiro, bet saņemtās dotācijas veidoja 129 266 432 eiro, no tiem 122 069 972 eiro bija pašvaldības finansējums un 7 196 460 valsts finansējums. Pērn zaudējumus veidoja 4 689 866 eiro bet nodokļos uzņēmums samaksājis 33 294 827 eiro.