Auto un tehnoloģijas
2022. gada 12. septembris, 11:24

Auto ziņas: Premium riepām nākas pielāgoties arī elektromobiļiem

Jauns.lv

Ultra high peformance riepu segments allaž bijis ļoti prasīgs, zinot, uz cik jaudīgiem spēkratiem šīs riepas tiek montētas. Arvien plašākais elektroauto piedāvājums padara riepu inženieru dzīvi vēl sarežģītāku, jo jāņem vērā izsvarojuma un dinamikas īpatnības. Goodyear jaunākā augstākās klases ātrgaitas riepa Eagle F1 Asymmetric 6 radīta īpaši jaunās paaudzes ātrākajiem spēkratiem.

Tas attiecas ne vien uz riepas svaru un sānu borta dizainu, bet pat īpašiem aerodinamiskiem elementiem, kas samazina pretvēja troksni. Goodyear izdevies samazināt arī rites pretestību lielos ātrumos, kas netieši palīdz palielināt elektromobiļu sniedzamību. Šo pasākumu kompleksu Goodyear dēvē par EV Ready jeb "elektromobiļiem gatavs" tehnoloģiju.

foto: Ekrānuzņēmums
Jaunā Goodyear riepa augstu novērtēta salīdzinošajos testos.

Jaunākā Dry Contact Plus tehnoloģija palīdz saglabāt optimālu riepas kontakta laukumu ar segumu pat pie nopietnām laterālām pārslodzēm. Tas ir svarīgi brīžos, kad braucēji vēlas pārbaudīt savu automobiļu spējas trasē vai uz ātrgaitas šosejām.

Wet Braking Pro tehnoloģija nav jauna, taču nāk no Goodyear ultra ultra high performance riepām, kas faktiski ir trases dienām paredzēti "pussliki". Tā kā protektora iesaiste tur ir ierobežota, saķeri slapjā laikā nodrošina neredzamie spēki - īpašs sintētisko sveķu piejaukums un pirmklasīgs gumijas sastāvs.

Jaunā Goodyear riepa augstu novērtēta salīdzinošajos testos. Vācu žurnāla Auto Motor und Sport testā 19 collu izmērā riepa saņēmusi 9 p vērtējumu no 10, kas saprotams kā izcils. Desmit riepu modeļu konkurencē Asymmetric 6 seviški izcēlās paātrinājumā pa sausu ceļu, bremzēšanā un vadāmība pa slapju, kā arī piemērotībā elektromobiļiem. Arī žurnāla Auto Bild testā Asymmetric saņēmusi vērtējumu "priekšzīmīga".

Sākotnēji Goodyear Eagle F1 Asymmetric 6 pieejams 28 izmēros, taču klāsts tiks paplašināts līdz 65 ar diska izmēru no 17 līdz 22 collām.