foto: Ieva Čīka/LETA
"Latvijas pasta" tarifi kļūs dārgāki
VAS "Latvijas pasts" valdes priekšsēdētājs Mārcis Vilcāns.
Bizness un ekonomika
2022. gada 16. jūnijs, 16:07

"Latvijas pasta" tarifi kļūs dārgāki

Jauns.lv / LETA

VAS "Latvijas pasts" tarifi saistībā ar izmaksu pieaugumu un sūtījumu apmēra kritumu noteikti pieaugs, ceturtdien Latvijas Radio raidījumā "Krustpunktā" teica "Latvijas pasta" valdes priekšsēdētājs Mārcis Vilcāns.

Jautāts, vai dzīves dārdzība var atsaukties uz "Latvijas pasta" tarifiem, Vilcāns atbildēja: "noteikti, jo tie nav atrauti un tiek veidoti uz izmaksu bāzes".

Vilcāns arī norādīja, ka "Latvijas pasts" meklē iespējas efektivizēt darbību. "Mēs negribam ieiet spirālē, kad turpinām celt tarifu, apjomi samazinās un mēs vēlreiz ceļam tarifu. Tas ir tuvāko divu gadu izaicinājums," skaidroja "Latvijas pasta" vadītājs. 

Viņš atzīmēja, ka "Latvijas pasts" katru gadu skatās, lai tarifi būtu atbilstoši izmaksām, un nākamais pārrēķins varētu parādīties augustā vai septembrī.

Par konkrētu pieauguma apmēru Vilcāns atturējās runāt, norādot, ka tā būtu spekulācija, jo ir dažādi faktori, kas var atsaukties uz cenām, bet "Latvijas pasts" meklē veidus, kā mazināt izdevumus, jo uzņēmuma interesēs nav celt tarifus.

"Latvijas pasts" nodrošina pasta pakalpojumu pieejamību visā Latvijas teritorijā, uzturot vairāk nekā 600 pasta pakalpojumu sniegšanas vietu. Uzņēmuma pamatfunkcija ir universālā pasta pakalpojuma sniegšana, papildus nodrošinot arī komercpārvadājumu, eksprespasta, maksājumu, preses, mazumtirdzniecības un filatēlijas pakalpojumus. "Latvijas pasts" ir valstij pilnībā piederošs uzņēmums, kurā strādā apmēram 3200 darbinieku.