Auto un tehnoloģijas
2022. gada 20. maijs, 10:20

Bleķa spainis vai ekonomijas iemiesojums? Eiropā lētākā elektromobiļa “Dacia Spring” tests

Sandris Metuzāls

Jauns.lv

Tas ir mazs. Ne pārāk ērts. Un varbūt arī ne īpaši skaists. Vai ir vērts kaut ko īpašu gaidīt no elektroauto, kas maksā 18 tūkstošus eiro? Ja paskatīsimies apkārt, redzēsim, ka lētākie līdzīgie konkurentu ražojumi maksā no 26 tūkstošiem eiro uz augšu, turklāt arī tie nebūt nav no tā plaukta, kuros stāv sapņu mašīnas.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pirmie iespaidi nav iepriecinoši. Durvis aizcērtot, skaņa ir apmēram tāda, it kā būtu iespēris pa bleķa spaini. Mašīnā nav dažādiem sīkumiem domāta nodalījuma zem vadītāja labās rokas, kaut kur pazudis arī kafijas krūzes turētājs. No stūres pazudušas gandrīz visas podziņas, atstājot tikai pārīti, kas domātas telefona brīvroku sistēmas aktivizēšanai un nez kādēļ arī ātruma ierobežošanai. Kaut gan tas ir lieki – neko ātrāk par 120 km/h ar “Dacia Spring” tāpat nepaskriet. Patiesību sakot, ātruma ziņā šā auto komforta zona ir 50–70 km/h.

Tātad viss ir slikti? Sākumā tā patiešām likās, jo inženieri mašīnai bez žēlastības ir amputējuši visu lieko. Taču, pabraukājot ar to pāris dienu, domas mainījās. Izrādījās, ka, tēlaini izsakoties, aiz mākoņiem ir saule.

Kādi ir Eiropā lētākā elektroauto “Dacia Spring” pulsi un mīnusi – par to vairāk skatieties raidījumā “9Vīri brauc”, kur žurnāla “9Vīri” redaktors Sandris Metuzāls  testē jauno automašīnu.

Tēmas