foto: Diāna Lozko/LETA
"Summus Capital" iegādājies tirdzniecības centru "Damme" Imantā
Bizness un ekonomika
2022. gada 21. aprīlis, 15:41

"Summus Capital" iegādājies tirdzniecības centru "Damme" Imantā

Jauns.lv / LETA

Baltijas nekustamo īpašumu investīciju holdinga grupa "Summus Capital" ar bankas "Citadele" finansējumu ir iegādājusies tirdzniecības centru "Damme" Imantā, pavēstīja "Summus Capital" pārstāvji.

Darījums ir noslēgts starp pārdevēju - Norvēģijas uzņēmumu "Riga Center Holding" - un pircēju SIA "DIP2", kas ietilpst "Summus Capital" grupā. Darījuma summa netiek izpausta. Banka "Citadele" darījumam ir izsniegusi finansējumu 22 miljonu eiro apmērā.

Šis ir trešais "Summus Capital" veikts īpašuma iegādes darījums Latvijā. Līdz šim grupas portfelī Latvijā bija tirdzniecības un izklaides centrs "Riga Plaza" un veikala "Depo" ēka Imantā.

Tirdzniecības centrs "Damme" atrodas Kurzemes prospektā 1A, Imantā. Tā kopējā platība ir 16 000 kvadrātmetru un lielākais nomnieks ir veikals "Rimi Hyper". Tirdzniecības centrā ir vairāk nekā 70 dažādu veikalu. Katru gadu tirdzniecības centru apmeklē vairāk nekā septiņi miljoni apmeklētāju.

"Summus Capital" valdes loceklis Hanness Pihls norāda, ka tirdzniecības centra "Damme" iegāde ir būtisks solis "Summus Capital" tirgus pozīcijas nostiprināšanai Latvijā, ņemot vērā, ka tas ir jau trešais darījums nepilna pusotra gada laikā, kas veikts Latvijā. Arī nākotnē "Summus Capital" plāno ieguldīt līdzīgos projektos, par prioritāti izvirzot jau esošu ēku iegādi un to attīstīšanu.

Darījuma procesā konsultācijas sniedza "Colliers". Pircēju darījumā pārstāvēja advokātu birojs "Vilgerts".

"Summus Capital" ir 2013.gadā dibināta nekustamā īpašuma investīciju kompānija, kam pieder 14 nekustamā īpašuma objekti visās trijās Baltijas valstīs. "Summus Capital" ir komercīpašumu portfelis 400 miljonu eiro vērtībā mazumtirdzniecības, ofisu, loģistikas un medicīnas segmentos. Kompānija 2020.gada nogalē iegādājās "Rīga Plaza" tirdzniecības centru, bet 2021.gada nogalē - "Depo" veikala ēku Imantā.