foto: Edijs Pālens/LETA
Banka "Citadele" piešķīrusi 18 miljonu eiro aizdevumu mežsaimniecības fondam "Baltic Green Fund"
Bizness un ekonomika
2022. gada 17. marts, 09:53

Banka "Citadele" piešķīrusi 18 miljonu eiro aizdevumu mežsaimniecības fondam "Baltic Green Fund"

Jauns.lv / LETA

Banka "Citadele" piešķīrusi 18 miljonu eiro aizdevumu Lietuvas privātā kapitāla uzņēmuma "I Asset Management" pārvaldītajam ilgtspējīgas mežsaimniecības fondam "Baltic Green Fund", informēja bankā.

Bankā norāda, ka "Baltic Green Fund" aizdevumu izmantos, lai paplašinātu meža portfeli Latvijas teritorijā. Fonda pārvaldāmo īpašumu teritoriju paredzēts palielināt līdz 15 000 hektāru, tostarp fondam piederošo mežu platība Latvijā sasniegs vairāk nekā 13 000 hektāru.

"Baltic Green Fund" pārvaldnieks Dzintars Salavs atzīmē, ka tuvāko piecu gadu laikā fonda mērķis ir pārvaldīt vienu no lielākajiem ilgtspējīgas mežsaimniecības fondiem Baltijas reģionā. 

Tāpat bankā norāda, ka "Baltic Green Fund" turpmāko piecu gadu laikā plāno konsolidēt iespējami lielāku mežu portfeli visās trijās Baltijas valstīs, un tad pārdot to finanšu vai industriālajam investoram, lai pēc fonda slēgšanas tiktu turpināta ilgtspējīga mežsaimniecība. Fonda darbības laiks ir astoņi gadi ar iespēju to pagarināt vēl uz diviem gadiem.

"Baltic Green Fund" mežsaimniecībā strādā kopš 2019.gada. Fonda galvenais mērķis ir stiprināt portfeli ar mežiem, kuriem ir liels bioloģiskās izaugsmes potenciāls un kuri atbilst FCS starptautiskajiem ilgtspējīgas mežsaimniecības standartiem, kas nozīmē, ka mežu īpašniekiem jāievēro īpaši noteikumi attiecībā uz komercdarbības ierobežošanu, koku izciršanas apjomiem un citiem parametriem.

"I Asset Management" ir licencēta aktīvu pārvaldes kompānija, kas tika izveidota 2017.gadā. To pārrauga Lietuvas Banka. 2021.gadā fonda kopīgie aktīvi pārsniedza 150 miljonus eiro.

Jau vēstīts, ka bankas "Citadele" koncerns 2021.gadā strādāja ar 55,045 miljonu eiro peļņu, kas ir vairākas reizes vairāk nekā 2020.gadā, kad bankas grupas peļņa bija 3,608 miljoni eiro.

Pēc aktīvu apmēra banka "Citadele" ir otra lielākā banka Latvijā. Tās obligācijas ir iekļautas biržas "Nasdaq Riga" parāda vērtspapīru sarakstā. Bankas akcionāri ir ASV investīciju kompānijas "Ripplewood" meitaskompānija "RA Citadele Holdings LLC" un starptautisku investoru grupa (75% plus viena akcija), kā arī Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banka (25% mīnus viena akcija).