foto: AFP/Scanpix
Par nebijušu ainu uzņēmuma pastāvēšanas vēsturē ziņo "Facebook"
Auto un tehnoloģijas
2022. gada 3. februāris, 11:11

Par nebijušu ainu uzņēmuma pastāvēšanas vēsturē ziņo "Facebook"

Jauns.lv

Sociālais tīkls "Facebook" pirmo reizi tā 18 gadu pastāvēšanas laikā novērojis savu ikdienas aktīvo lietotāju skaita samazināšanos, raksta BBC.

"Facebook" mātesuzņēmums "Meta Networks" ziņo, ka sociālās vietnes aktīvo lietotāju skaits trīs mēnešos līdz decembra beigām samazinājies uz 1,929 miljardiem salīdzinājumā ar 1,930 miljardiem iepriekšējā ceturksnī.

Tāpat uzņēmums prognozē ieņēmumu pieauguma palēnināšanos, ņemot vērā, piemēram, "TikTok" un "YouTube", konkurenci, savukārt reklāmdevēji sākuši samazināt izdevumus.

"Facebook" dibinātājs Marks Zakerbergs norāda, ka  uzņēmuma pārdošanas apjomi cietuši, jo auditorija, īpaši jaunāki lietotāji, izvēlas izmantot konkurentu pakalpojumus.

"Meta", kurai pieder pasaulē otrā lielākā digitālās reklāmas platforma aiz "Google", paziņojusi, ka to ir skārušas arī "Apple" operētājsistēmas konfidencialitātes izmaiņas. Šīs izmaiņas esot apgrūtinājušas zīmoliem sasniegt vajadzīgo auditoriju vietnēs "Facebook" un "Instagram". Kritušās arī "Meta" akciju cenas.

Zakerbergs ir atzinis, ka video veidošanas vietne "TikTok" šobrīd ir liels "Facebook" konkurents, kas turpina strauju attīstību.