foto: Publicitātes
"airBaltic" uzsāk sadarbību ar Itālijas lidsabiedrību "ITA Airways"
Bizness un ekonomika
2022. gada 25. janvāris, 10:22

"airBaltic" uzsāk sadarbību ar Itālijas lidsabiedrību "ITA Airways"

Jauns.lv

Latvijas lidsabiedrība "airBaltic" sāk sadarbību ar Itālijas lidsabiedrību "ITA Airways", portālu Jauns.lv informē "airBaltic".

"airBaltic" klienti iegūs ērtu piekļuvi dažādiem galamērķiem Itālijā, bet "ITA Airways" pasažieri var iegādāties biļetes tiešajiem lidojumiem uz Rīgu no Romas (Fiumicino) un Milānas (Malpensa).

"airBaltic" paplašinās savu maršrutu tīklu, izvietojot savu BT lidojumu kodu atsevišķos "ITA Airways" lidojumos, kas šajā ziemas sezonā aptvers tādas Itālijas pilsētas kā Brindizi, Bari, Katāniju, Dženovu, Palermo, Redžo di Kalabriju, Lamecia Termi, Turīnu, Triesti un Venēciju, kurām vasaras sezonā pievienosies Boloņa, Florence, Neapole un Verona.

Tāpat arī "ITA Airways" piedāvās jaunus savienojumus saviem pasažieriem un izvietos savu kodu AZ lidojumos, ko "airBaltic" veic starp Itāliju un Latviju.

Pateicoties šai sadarbībai, "ITA Airways" un "airBaltic" klienti var ērti lidot uz saviem izraudzītajiem galamērķiem ar vienu biļeti, reģistrēties izlidošanas lidostā un saņemt savu reģistrēto bagāžu lidostā sava ceļojuma galapunktā.

"airBaltic" (Air Baltic Corporation AS) savieno Baltijas reģionu ar vairāk nekā 70 galamērķiem Eiropā, Tuvajos Austrumos un NVS. "airBaltic" ir akciju sabiedrība, kas dibināta 1995. gadā. Galvenais akcionārs ir Latvijas valsts ar 96,14% akciju, bet Larsam Tūsenam ar viņam pilnībā piederošu SIA Aircraft Leasing 1 pieder 3,86%.

"ITA Airways" ir uzņēmums, kas pilnībā pieder Itālijas Ekonomikas un finanšu ministrijai, lai veiktu uzņēmējdarbību gaisa transporta nozarē. "ITA" šobrīd lidojumus veic ar 52 lidmašīnām (7 plata korpusa un 45 šaura korpusa lidaparāti), tostarp 18 Airbus A319, 27 Airbus A320 un 7 Airbus A330 lidaparātiem. 2022.gadā flote pieaugs līdz 78 lidmašīnām, bet līdz 2025. gada beigām sasniegs 105 lidaparātus (23 plata korpusa un 82 šaura korpusa lidmašīnas).