foto: Evija Trifanova/LETA
"airBaltic" atklāj cilvēku populārākos ziemas galamērķus
Nacionālās aviokompānijas "airBaltic" lidmašīna starptautiskās lidostas "Rīga" lidlauka teritorijā.
Bizness un ekonomika
2021. gada 16. oktobris, 18:18

"airBaltic" atklāj cilvēku populārākos ziemas galamērķus

Jauns.lv / LETA

Populārākie no nacionālās lidsabiedrības "airBaltic" piedāvātajiem galamērķiem gaidāmajā ziemas sezonā ir Dubaija, Apvienotajos Arābu Emirātos, Tenerife, Spānijā, un Lisabona, Portugālē, pavēstīja kompānijas pārstāvji.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Tikmēr Parīze un Berlīne joprojām ir starp pieprasītākajiem galamērķiem visa gada garumā.

"airBaltic" izpilddirektors Martins Gauss norādīja, ka pašlaik Eiropā atkal ir iespējams ceļot, un aizvien lielāks pasažieru skaits plāno savus ceļojumus līdz pat diviem un vairāk mēnešiem uz priekšu.

"Piedāvājot drošus lidojumus, mēs ceram, ka tendence ar augstu pasažieru pieprasījumu turpināsies arī gaidāmajā ziemas sezonā," sacīja Gauss.

Vienlaikus aizvien vairāk pasažieru veic rezervācijas lidojumiem uz ziemas slēpošanas galamērķiem. Starp iecienītākajiem slēpošanas galamērķiem ir Minhene, Milāna un Ženēva.

Pašlaik "airBaltic" no Rīgas piedāvā tiešos lidojumus uz vairāk nekā 70 galamērķiem.

Jau vēstīts, ka "airBaltic" koncerna apgrozījums šogad pirmajā pusgadā bija 49,963 miljoni eiro, kas ir par 41,6% mazāk nekā pērn šajā periodā, savukārt koncerna zaudējumi samazinājās trīs reizes - līdz 61,515 miljoniem eiro.

Latvijas valstij pieder 96,14% balsstiesību "airBaltic" kapitālā, bet finanšu investoram, Dānijas uzņēmējam Larsam Tūsenam piederošajam "Aircraft Leasing 1" - 3,86%.