foto: imago images/BildFunkMV/ Scanpix
"Stena Line" maršrutā Trāveminde-Liepāja kursēs prāmis "Stena Livia"
Tūrisms
2021. gada 11. aprīlis, 09:48

"Stena Line" maršrutā Trāveminde-Liepāja kursēs prāmis "Stena Livia"

LETA

Kuģniecības uzņēmums "Stena Line" Baltijas jūras floti papildinās ar prāmi "Stena Livia", kas šā gada laikā sāks kursēt maršrutā Trāveminde-Liepāja, informēja kompānijā.

"Stena Line" pauda, ka sākotnēji "Stena Livia" aprīļa vidū kopā ar prāmi "Stena Flavia" kursēs maršrutā Nīnashamna-Ventspils, tomēr vēlāk abus kuģus novirzīs maršrutā Trāveminde-Liepāja, tādējādi palielinot tā kapacitāti maršrutā par 40% un saīsinot arī pārbrauciena laiku no 27 uz 20 stundām.

"Stena Livia", kas ir 186 metrus garš un 25,6 metrus plats, būvēts 2008.gadā Itālijas kuģu būvētavā "Cantieri Navale Visentini". Tas ir "RoPax" prāmis, kas var uzņemt 750 pasažierus, 200 automobiļus un 115 autopiekabes. Prāmis iepriekš bijis pazīstams kā "Etretat" un "Norman Voyager".

Jau ziņots, ka maršrutā Nīnashamna-Ventspils esošos prāmjus "Stena Line" šajā gadā plāno aizstāt ar "Stena Lagan" un "Stena Mersey", kas par 30% palielinās kravu pārvadājumu apjomu šajā maršrutā.

"Stena Line" nodrošina kravu un pasažieru pārvadājumus Baltijas jūrā. Tostarp kompānija nodrošina arī pārvadājumus maršrutos Ventspils-Nīnashamna (Zviedrija) un Liepāja-Trāveminde (Vācija).